Bijgewerkt: 24 juli 2024

Nieuw parkeerbeleid van Amstelveen in Amstelveenz

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
05-07-2024

Deze maand staat het nieuwe parkeerbeleid van Amstelveen prominent in het magazine van Amstelveenz. Als gemeente voeren we betaald parkeren in om de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van de Amstelveense wijken te verbeteren. Met Amsterdam en Schiphol als buren gebruiken automobilisten onze gemeente regelmatig om gratis te parkeren. Dat zorgt voor overlast. Inwoners hebben geen parkeerplaats meer in de eigen buurt- schrijft Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer op zijn website.

Foto Amstelveen
(Bron Herbert Raat - 2024)

Herbert Raat bespreekt het parkeerbeleid met bewoners van de Wimbledon-toren. Zij en de werknemers van zorgcentrum De Luwte delen een parkeerterrein waar de parkeerdruk zeer hoog is

Overlast van vreemdparkeerders. Er zijn inwoners die de gemeente actief vragen om invoering van betaald parkeren in hun buurt vanwege de overlast van vreemdparkeerders. Zoals De Wijkkoepel Groenelaan en bewonerscommissie Nijl in de wijk Groenelaan, en de bewoners van de Wimbledontoren in het Keizer Karelpark. Zij hebben genoeg van de overlast die parkeerders veroorzaken.

Geen melkkoe. Daartegenover staan inwoners die betaald parkeren liever niet willen. Bijvoorbeeld omdat ze momenteel nog geen overlast ervaren. Echter wij willen kunnen optreden vóórdat de overlast begint. Of ze zien betaald parkeren als melkkoe voor de gemeente. Dat is niet het geval. Wij verstrekken parkeervergunningen tegen kostprijs en blijven dat doen. Zo kost in Amstelveen een vergunning voor de eerste auto € 40 per jaar, dat is € 3,50 per maand. Bij onze buren in Amsterdam kost een vergunning tussen de € 110 en € 650 per jaar.

In het najaar bespreekt de gemeenteraad een aanpassing van het huidige parkeerbeleid. In Amstelveenz geven we deze maand uitleg over de invoering van betaald parkeren aan de hand van vragen van inwoners die bij de gemeente binnenkomen. Mocht u het magazine nog niet ontvangen hebben dan kunt u het hier lezen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.