Bijgewerkt: 4 december 2022

Nieuw programma najaar 2011 Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
02-09-2011

Met o.a. Maarten van Rossem en Dick Swaab

Het nieuwe cultureel programma van de Bibliotheek Amstelland trapt op 17 september 2011 af tijdens het Stadspleinfestival. In de theatertent geeft Erik van Os dan zijn kindervoorstelling. Het gevarieerde programma met aansprekende namen start voor volwassenen op 29 september met Rascha Peper en haar roman Vossenblond.

Populaire cursussen als Creatief Schrijven onder leiding van Hetty Kleinloog en Digitaal foto’s bewerken staan ook nu weer op de agenda, evenals het Ondernemend Programma. Dit keer met Kiki Verbeek, Mita Visser en Karla Wieringa.

bib Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2011)

De flyer van het najaarsprogramma 2011 van de Bibliotheek Amstelland


Maarten van Rossem, Vic van de Reijt, Ad Bergsma en Dick Swaab zijn aansprekende namen die tot eind 2011 in de bibliotheek te gast zijn en invulling zullen geven aan het cultureel programma. Naast landelijke acties zoals De Kinderboekenweek en Nederland Leest, met dit jaar Vurrukkulluk van Remco Campert, is er ook aandacht voor de Week van de Mediawijsheid met onder andere een interactieve lezing voor 55+/senioren, een gamewedstrijd, lezing over opvoeden in het digitale tijdperk; hoe doe je dat? en een lezing door ervaringsdeskundige over gaming; lol of last?

Rossem Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2011)

Historicus Maarten van Rossem (1943)


Extra aandacht is er voor The Sochiproject. Een vijfjarig documentaire project over de andere wereld achter het mediaspektakel van de Olympische Winterspelen die in 2014 in Sochi worden gehouden. Het cursusaanbod omvat dit jaar ondermeer Social Media en de nieuwste ontwikkelingen op internet, starten met Windows 7, internet en e-mail voor beginners, Windows 7 tips en trucs en Google, veel meer dan alleen zoeken.

Het programma zal voortaan per drie maanden verschijnen. Vooralsnog ook in gedrukte vorm, maar de aandacht zal vooral komen te liggen op de digitale vorm, zowel op de website als via de speciale maandelijkse nieuwsbrieven. Aanmelden hiervoor kan op www.amstelland-bibliotheken.nl. Hier vindt u ook het complete programma, cursussen en workshops.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.