Bijgewerkt: 28 september 2021

Nieuw schoolplein voor de basisschool De Pionier

Nieuws -> Informatief

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
21-10-2013

De afgelopen weken is de werkgroep Jump-in van de openbare basisschool De Pionier in de wijk Middenhoven samen het personeel en een ouder druk bezig geweest om de schoolpleinen in een nieuw jasje te steken: Kleurige sportveldjes, hinkel- en sprongbanen, een basket  en voor de kleuters heuse verkeerspleinen en fiets/kar-parkeerplaatsen, kortom er is nu veel meer variatie en keuze.

pionier Amstelveen
(Bron Sportbedrijf Amstelveen - 2013)

Het schoolplein van De Pionier is mooi geworden


Aan het einde van de Kinderboekenweek, die het thema heeft ‘Klaar voor de start’, is het plein feestelijk geopend door met zijn allen om beurten sporten uit te beelden die op het plein gedaan kunnen worden en de linten door te knippen van de containers met spelmateriaal.

Vanaf nu kan er met en zonder materiaal op de pleinen gespeeld worden, zowel in de schoolpauzes  als tijdens de overblijf. Ook na schooltijd is het plein toegankelijk voor kinderen uit de buurt om lekker te komen spelen.

Samen met de werkgroep Jump-in van de school, de directie en de overblijfouders is rond de tafel gezeten, zodat alle neuzen dezelfde kant op staan voor wat betreft het gebruik van de ruimtes.

Buitenspelen is één van de belangrijke thema’s van Jump-in, vooral omdat kinderen buitenspelen leuk vinden om te doen en het bijdraagt  aan de norm gezond bewegen ( één uur per dag matig intensief bewegen). Buitenspelen is goed voor de motoriek en gezondheid, het leren samenwerken en probleem oplossen en geeft –naderhand- een betere concentratie in de klas tijdens de les. Door zuinig te zijn op het spelmateriaal kunnen de groepen nieuw materiaal in hun container ‘verdienen’, zodat in de toekomst de speelmogelijkheden nog groter worden!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.