Bijgewerkt: 4 maart 2024

Nieuw supermarkt Van der Hooplaan van de baan!

Nieuws -> Informatief

Bron: Dorien Mijksenaar
02-02-2010

Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen heeft geluisterd naar de diverse proteststemmen. Het blijkt duidelijk, dat er te weinig draagvlak is voor de plannen om de C1000 van de Lindenlaan te verplaatsen naar de Van der Hooplaan.

GroenLinks vindt, dat een buurtsuper op bereikbare afstand hoort te zijn. Achter de Lindenlaan ligt een hele wijk, die afhankelijk is van dit ene winkelstripje. Daar huist C1000 en dat moet zo blijven. Veel ouderen zien het als hun dagelijkse gymnastiek, met de rollator naar de supermarkt lopen.

Buurtkamer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De voormalige Volvo garage aan de Van der Hooplaan 180 is nu de Buurtkamer, of het wijkcentrum van het Keizer Karelpark


Samen met veel inwoners uit Keizer Karelpark heeft GroenLinks actie gevoerd voor het behoud van de buurtsuper op de Lindenlaan. Wij zijn ontzettend trots, dat dit gezamenlijk gelukt is. Daar past ook dank aan wethouder Groot die het aangedurfd heeft, om te luisteren naar de wens van de buurt. Dat is inspraak, dat is participatie, dat is hart voor de wijk hebben. Aan iedereen die bij deze actie geholpen heeft: heel veel dank!

GroenLinks wil dit samen met de buurt gaan vieren op zaterdag 20 februari 2010. Dat doen we natuurlijk in het hart van de wijk. Want voor het eerst in zijn bestaan kent het Keizer Karelpark een wijkcentrum: de Buurtkamer op de Van der Hooplaan 180. Op zaterdag 20 februari is vanaf 11.00 de Buurtkamer open en kunt u een gratis drankje met ons komen drinken.

Voor alle bezoekers is er een verrassing, uiteraard milieuvriendelijk. Uw gastvrouw is Dorien Mijksenaar en uw gastheer is Gert Jan Slump, beiden zijn kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen, lijst 3. Graag gaan wij dan het gesprek met u aan over uw verdere wensen voor de wijk Keizer Karelpark. GroenLinks houdt de mensen en de wijk gezond!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.