Bijgewerkt: 11 mei 2021

Nieuw thuishonk voor IVN-Amstelveen

Nieuws -> Natuur

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
29-10-2009

IVN Amstelveen, de vereniging voor natuur-en milieueducatie, heeft een nieuw thuishonk. Afgelopen weekeinde op 24 oktober 2009 is de natuurvereniging verhuisd naar de Jeanne d'Arclaan 8, bij de Bankras schooltuinen.

Boswandeling Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

Boswandeling langs de Poel in het Amsterdamse Bos in december 2004 met een natuurgids van IVN-Amstelveen


Het IVN heeft daar van de gemeente ruimte gekregen voor vergadering en voor opslag van lesmateriaal. Voor de bekende IVN-cursussen over vogels, bomen, paddestoelen, opleiding nieuwe gidsen enzovoort kan het naastgelegen leslokaal van de schooltuin worden gebruikt.

De omgeving is heel inspirerend voor het organiseren van themamiddagen en verwante activiteiten, waar de omwoners bij betrokken kunnen worden. Er moet na de verhuizing nog veel gedaan worden aan de inrichting en aankleding van het gebouw.

Hoewel kleiner dan de vorige locatie leslokalen van het schoolgebouw aan de Notenlaan geeft deze behuizing veel meer sfeer. IVN Amstelveen beschikt nu over een goede locatie, om volgend jaar het 25-jarig jubileum te vieren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.