Bijgewerkt: 26 mei 2024

Nieuw variabel tarief van Eneco gaat in 2023 lager

Nieuws -> Informatief

Bron: ENECO
29-11-2022

Klanten van Eneco die in januari 2023 een nieuw Variabel Vrij tarief ontvangen gaan ruim 12% minder per maand betalen voor hun energie. Het tarief voor gas en stroom daalt voor deze klanten ondanks de stijging van de BTW. In combinatie met de invoering van het prijsplafond komt de energierekening voor hen nog lager uit.

Eneco stelt maandelijks een nieuw tarief vast voor haar klanten met een Variabel Vrij contract, dat in principe drie maanden gelijk blijft. Voor januari ligt het tarief voor gas op € 2,99404 per kuub en voor stroom op € 0,68677 per kWh. Dit is inclusief de huidige energiebelastingen en 21% BTW in plaats van 9% BTW in 2022. Eneco koopt tot kort voor het moment van tariefbepaling in voor deze groep klanten, waardoor wij kunnen meebewegen met de huidige, dalende internationale energiemarkt. Eneco kan daarom voor de derde maand op rij een prijsvoordeel doorgeven aan haar klanten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Het startscherm van de slimme meter van Eneco Toon

Het prijsplafond, dat de overheid in samenwerking met de energiebedrijven instelt, zorgt er in het nieuwe jaar voor dat klanten nog goedkoper uit zijn voor hun gas en stroom. Ongeveer tweederde van de klanten van Eneco blijft onder de verbruikslimieten (1.200 m³ gas en 2.900 kWh stroom). De nieuwe tarieven gelden alleen voor het verbruik boven deze limieten.

Besparen. De afgelopen periode was merkbaar dat veel mensen inzetten op het besparen van energie. Met bespaartips ondersteunen we klanten hierin. Tegelijkertijd is verder besparen op de energie zeker niet voor iedereen mogelijk. Dit kan ook financiële zorgen veroorzaken. In dat geval kijken we graag samen met de klant naar mogelijke oplossingen. Dan kan het gaan om bijvoorbeeld hulp via Geldfit of de Schuldhulproute, of het treffen van een betalingsregeling bij Eneco. Het nieuwe tarief gaat voor ongeveer een derde van de klanten met een variabel contract gelden. Klanten ontvangen de tariefinformatie 30 dagen voor de datum, waarop het nieuwe tarief ingaat. In het Variabel Vrij contract ontvangen klanten in principe eens per jaar een nieuw tarief in dezelfde maand als dat het contract is gestart.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.