Bijgewerkt: 1 april 2023

Nieuw vrachtgebouw Panalpina op Schiphol geopend

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
10-06-2009

Op 9 juni 2009 is het nieuwe vrachtgebouw voor Panalpina op Cargo World Schiphol-Zuidoost officieel geopend door Monika Ribar ,CEO Panalpina en Jos Nijhuis ,CEO Schiphol Group.

Het pand, waarvoor de eerste paal op 31 maart 2008 werd geslagen, is een ontwikkeling van Schiphol Real Estate B.V. Het gebouw van Panalpina heeft een omvang van ca.10.000 m² bedrijfsruimte en ca. 2.000 m² kantoorruimte.

Enno Osinga, Schiphol Senior Vice president Cargo, gaf bij de opening aan dat de realisatie van dit gebouw een belangrijke stap in de implementatie van de  vrachtstrategie van Schiphol is. Het vrachtgebouw past goed in het nieuwe vrachtproces, dat gezamenlijk door Amsterdam Airport Schiphol, de douane en de vrachtindustrie is ontwikkeld.

De komst van Panalpina past binnen de trend dat Schiphol-Zuidoost zich ontwikkelt tot een centrum voor expediteurs en logistieke dienstverleners met, in de toekomst, directe toegang tot het platform, waardoor deze bedrijven zelf de regie kunnen voeren over de afhandeling van hun luchtvracht. Amsterdam Airport Schiphol loopt voorop in deze ontwikkeling en versterkt hiermee haar Europese mainportpositie op het gebied van vracht.

Panalpina is trots om pionier te zijn in deze trend die past in haar innovatieve geest en vooruitstrevendheid aldus Monika Ribar, CEO van Panalpina. Panalpina heeft voor de fysieke afhandeling van haar luchtvracht op Schiphol een partnership gesloten met Viggo Service Enablers, voorheen bekend als Eindhoven Handling Cargo. Dit samenwerkingsverband is ruim vijftien jaar gelden voor de fysieke afhandeling en dienstverlening op Eindhoven Airport opgezet.

Het vrachtgebouw van Panalpina is een ontwerp van René van Zuuk Architecten uit Almere en werd gebouwd door Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk, en Burgers Ergon bv installatietechniek uit Eindhoven.

Panalpina?

De Panalpina Group is een Zwitserse leverancier van expeditie en logistieke diensten, gespecialiseerd in intercontinentale lucht- en zeevracht en bijbehorende supply chain management oplossingen. Het bedrijf exploiteert een netwerk van circa 500 kantoren in meer dan 90 landen. De groep werkt nauw samen met geselecteerde partners. Panalpina heeft ongeveer 15.000 medewerkers wereldwijd.

Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol is de derde grootste vrachtluchthaven van Europa. In 2008 werd 1.57 miljoen ton vracht via Schiphol vervoerd.

Schiphol Real Estate

Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer van commercieel vastgoed.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.