Bijgewerkt: 30 juni 2022

Nieuwbouw Community College Amstelveen gepresenteerd

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelvenweb/ROC vA/Zeeman Architecten
10-10-2009

ROC van Amsterdam heeft op zaterdag 10 oktober 2009 haar nieuwbouw aan de Zetterij 8 te Amstelveen gepresenteerd. Er waren ook kramen in de zaal opgesteld in verband met de open dag, waar toekomstige leerlingen uitvoerig informatie kregen over Transport en Logistiek, Handel en Ondernemerschap, Techniek en Technologie en Zakelijke Dienstverlening en ICT.

CCA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Projectleider Karel Nak vertelt over het ontwerp van het Community College Amstelveen


Projectleider Karel Nak vertelde over het nieuwe Community College Amstelveen tijdens een korte presentatie. Ook dat Zeeman Architectenbureau uit Hoorn de nieuwbouw heeft ontworpen en het gebouw is voorzien van de modernste faciliteiten ter ondersteuning van het ROC leerconcept van Amsterdam.

In het gebouw kunnen 900 leerlingen studeren, maar omdat in de naam van het gebouw “community” staat, wordt de gemeenschap van Amstelveen ook niet vergeten. Binnen het complex komt onder andere een sportschool en is men in onderhandeling met verschillende bedrijven, die ook op het terrein hun werkzaamheden zouden kunnen uitvoeren.

CCA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Via een 3D schaalmodel wordt het duidelijk hoe groot dit gebouw wordt


CCA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Een close up van het gebouw


Tegelijkertijd kunnen de studenten de zo belangrijke stageplekken hier dan op het terrein vinden. Vooral in deze economische crisisperiode is het zeer moeilijk stageplaatsen te vinden en via deze constructie wordt dit probleem opgelost- denkt projectleider de heer Nak. Het schoolcomplex wordt als alles goed gaat, in januari 2012 opgeleverd en kunnen de studenten hier mbo (middelbaar beroepsonderwijs) opleidingen volgen.

CCA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Presentatie van Zeeman Architecten met de indeling van de tweede etage van het CCA


CCA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Foto van de presentatie van Zeeman Architecten


De meeste mbo-opleidingen zoals bouw, techniek, zorg, sociale beroepen, economische beroepen worden gegeven op Regionale Opleidingencentra (roc's). Deze opleidingen vallen onder het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Mbo-opleidingen worden gegeven op vier verschillende niveaus:

1: assistent beroepsbeoefenaar

2: medewerker / basisberoepsbeoefenaar

3: zelfstandig medewerker / zelfstandig beroepsbeoefenaar / vakopleiding

4: middenkaderfunctionaris / gespecialiseerd beroepsbeoefenaar (geeft toegang tot hbo)

Het middelbaar beroepsonderwijs kent geen Centraal Examen, zoals bij het voortgezet onderwijs, de eindtermen worden per roc bepaald. Tot het MBO wordt men toegelaten, als iemand al enkele jaren voortgezet onderwijs achter de rug heeft, meestal een vmbo-opleiding of enkele jaren havo of vwo. Website: ROC van AmsterdamAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.