Bijgewerkt: 25 juli 2024

Nieuwbouw Hilton op Schiphol Centrum

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
08-11-2012

Schiphol Hotel Property Company, een onderdeel van Schiphol Real Estate, heeft vijf contracten gesloten voor de realisatie van het nieuwe Hilton hotel op Schiphol Centrum. Alle contracten zijn het resultaat van een Europese aanbesteding die in de eerste helft van 2012 op de markt is uitgezet.

"We hebben er het volste vertrouwen in, dat we samen met de nieuwe contractpartijen dit fantastische project op een succesvolle manier kunnen realiseren. Wij hechten veel belang aan een goede prijs-kwaliteitverhouding en een professionele aanpak; elementen, waar we dan ook nadrukkelijk naar hebben gekeken bij deze aanbesteding", aldus Andre van den Berg, directeur Schiphol Real Estate. De oplevering van het nieuwe Hilton staat gepland voor medio 2015.

De contractpartijen, waarmee is ondertekend zijn hoofdaannemer: Ballast Nedam, Electrotechniek en werktuigbouwkunde: Unica Groep B.V., Geveltechniek: Rollecate, Gevelwasinstallaties: Ergolift en Lift- en roltrapinstallaties: KONE Netherlands.

schiphol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Landing op Schiphol


Het nieuwe Hilton Hotel & Resorts Hotel vervangt het huidige Hilton hotel en wordt naar verwachting medio 2015 geopend. Het nieuwe hotel is een ontwikkelings- en investeringsproject van Schiphol Hotel Property Company, een bedrijf van Schiphol Real Estate, en zal door Hilton Worldwide worden beheerd.

Het nieuwe Hilton krijgt 433 kamers, 23 vergaderzalen, een all-day restaurant en bar, executive lounge, spa en fitnesscentrum, een groot atrium met lobby en een ondergrondse parkeergarage met 138 parkeerplaatsen. Een overdekte promenade verbindt het hotel rechtstreeks met de terminal van Schiphol.

Het nieuwe Hilton hotel komt op een prominente plaats langs de toegangsweg naar de terminal, tegenover het huidige Hilton hotel. Het bestaande Hilton Hotel blijft in gebruik tot het nieuwe hotel is opgeleverd. Het kubusvormige gebouw is een ontwerp van het Nederlandse architectenbureau Mecanoo en zal worden gekenmerkt door afgeronde hoeken en ruitvormige raampartijen en diagonale lijnen.

Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.