Bijgewerkt: 24 juni 2024

Nieuwbouw Martin Luther Kingschool stap dichterbij

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-03-2012

In het nieuwbouwproces van de Martin Luther Kingschool kan het college van B en W van Amstelveen een volgende stap zetten. Nu in samenwerking met het schoolbestuur, de stichting voor openbaar primair onderwijs Amstelwijs, het Programma van Eisen is opgesteld kan een architect aan de slag gaan.

Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs:’De afgelopen maanden is er voortvarend samengewerkt door het schoolbestuur, de directie, de medezeggenschapsraad, het schoolteam, KinderRijk en de gemeentelijke organisatie. Er ligt nu een gedegen Programma van Eisen.

raat  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Herbert Raat van VVD-Amstelveen


We hebben er voor gekozen om alle geselecteerde architecten dit keer ook een schets te laten maken. Mede op basis hiervan wordt de keuze voor een architect definitief bepaald. Op deze manier is er vanaf het begin meer invloed mogelijk op de uiteindelijke vorm van het schoolgebouw.’.   


Grotere kaart weergeven De Martin Luther Kingschool in Amstelveen

Tijdelijke huisvesting

Voor start van de werkzaamheden moet een deel van de oudste leerlingen tijdelijk elders worden gehuisvest. Het voormalige schoolgebouw aan de Pandora 4a-5 is hiervoor aangewezen. Waar nodig, vindt aanpassing en onderhoud van dit gebouw plaats.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.