Bijgewerkt: 17 mei 2024

Nieuwbouw van het verpleeghuis Klaasje Zevenster in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Brentano
02-11-2016

Op de locatie aan de Klaasje Zevensterstraat wordt gewerkt aan een nieuw zorgcomplex. Naar verwachting staat er volgende zomer in 2017 een nieuw verpleeghuis voor kleinschalig wonen en twee torens met levensloopbestendige appartementen, waar Thuiszorg Brentano Amstelveen zorg kan gaan bieden. Er komt een complex voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Daar wordt ook de Dagbehandeling gevestigd. Brentano blijft hier de zorgverlener. Daarnaast komen er twee torens met in totaal 83 zorgwoningen. Het complex beschikt verder over een restaurant, activiteitenruimtes, pedicure en kapsalon. De huidige bewoners en huurders wordt gelegenheid geboden naar dit nieuwe complex te verhuizen.

Foto Amstelveen
(Bron Brentano - 2016)

Artist impression van de nieuwbouw van het verpleeghuis van de Stichting Brentano aan de Klaasje Zevensterstraat 67


De communicatie van de nieuwbouw wordt verzorgd door bouwbedrijf de Nijs- Huybregts en Relou KZS. Zij informeren u geregeld met een nieuwsbrief. Stichting Brentano Amstelveen, tot voor kort eigenaar van Klaasje Zevenster, heeft het complex verkocht. Het Achmea Dutch Health Care Fund, waarvan Syntrus Achmea Real Estate & Finance het vermogen beheert, neemt de nieuwbouw op in haar portefeuille. Brentano wil zich volledig concentreren op het bieden van zorg aan Amstelveense senioren.

Het nieuwe complex is ontworpen door Greiner Van Goor Huiten Architecten bv in Amsterdam en wordt gebouwd door bouwbedrijf de Nijs uit Warmenhuizen. Dit alles conform het Definitief Ontwerp en volgens de afspraken met de gemeente. bbn-BOB Advies (Houten), dienstverlener op het gebied van vastgoed en huisvesting voor de zorgsector, heeft Brentano bij de verkoop begeleid.

Het woonzorgcentrum en de aanleunwoningen van Klaasje Zevenster dateren uit 1974 en voldoen niet meer aan de huidige eisen die de overheid stelt. In september 2016 zijn de heiwerkzaamheden gestart en na het heien wordt de fundering gemaakt, waarop de geprefabriceerde en betonnen casco voor blok B en de in het werk gestorte beton t.b.v. de blokken A en C gemaakt. Deze ruwbouw zal naar verwachting in maart 2017 gereed zijn. In het eerste gebouw van 3 lagen komen er 6 groepswoningen voor totaal 52 bewoners met dementie en twee woontorens met 6 en 8 lagen met 84 zorgwoningen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.