Bijgewerkt: 2 december 2022

Nieuwbouw voor de Karel Eykman School en De Triangel

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-01-2012

De gemeente Amstelveen en Stichting Onderwijsgroep Amstelland hebben afspraken gemaakt over nieuwbouw voor de Karel Eykman School en uitbreiding van 'De Triangel'. In 2014 moet het nieuwe schoolgebouw aan de Jane Adamslaan gereed zijn.

raat  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs:’We zien, dat er in Westwijk Zuidwest een tekort ontstaat aan ruimte voor primair bijzonder onderwijs. De schoolvoorzieningen aan de Zeelandiahoeve en De Overloop zijn te krap. Onderwijs is één van de speerpunten van dit college. Deze periode willen we het onderwijshuisvestingsprogramma eindelijk afronden. Hiervoor is het noodzakelijk om ruim 7 miljoen euro te investeren.

In het nieuwe schoolgebouw kunnen straks 29 groepen terecht. Er komen 19 groepsruimten voor de Karel Eykman School en 10 voor De Triangel. Daarnaast komt er nog een aantal speellokalen en ruimte voor vier groepen buitenschoolse opvang van KinderRijk. Ook het schoolplein en parkeerplaatsen maken onderdeel van de plannen uit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.