Bijgewerkt: 27 juni 2022

Nieuwbouwproject 'BrandMeester' aan de Fokkerlaan vordert

Nieuws -> Informatief

Bron: Janssen de Jong Groep / Amstelveenweb
03-12-2010

Vrijdagmiddag 3 december 2010 werd op de voormalige brandweerlocatie aan de Fokkerlaan te Amstelveen de officiële handeling gehouden voor het nieuwbouwproject 'BrandMeester'. Vanaf 15:00 uur verzamelden kopers, afgevaardigden van de Gemeente Amstelveen en het projectteam zich op de bouwplaats, om zo het slaan van de officiële eerste paal te vieren.

Brandweerkazerne Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2002)

De oude brandweerkazerne aan het Keizer Karelplein/Fokkerlaan in 2002


BrandMeester Amstelveen
(Bron Janssen de Jong Projectontwikkeling B.V. - 2010)

Artist impression van het nieuwbouwproject 'BrandMeester' vanaf de Bovenkerkerkade te zien


Onder grote belangstelling van alle aanwezigen, vertelde wethouder John Levie aan de woningeigenaren, dat op deze plek vroeger de zogenaamde Witte Stad was gelegen en het later Keizer Karelpark werd. ('De Witte Stad' was oorspronkelijk de naam van de ‘NV. Algemeene Bouw- en Exploitatie-maatschappij, opgericht in 1924 en haar eerste projecten waren aan de Ouderkerkerlaan en twee jaar later kwamen er de huizen aan de Fokkerlaan, de Van Weerden Poelmanlaan en de Bovenkerkerkade bij en daarom heette deze wijk lange tijd ook de Witte Stad (red.)

Brandmeester Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Heikraan op de bouwlocatie aan de Fokkerlaan


Brandmeester Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De betonnen palen van het 'BrandMeester' project zijn al in de grond geslagen


Brandmeester Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Drs. Rits Verkerk, directeur van Janssen de Jong Projectontwikkeling B.V. verwelkomt alle aanwezigen op het bouwterrein


Vervolgens zei John Levie: 'Sinds die tijd is hier veel veranderd, Amstelveen is enorm gegroeid. In mijn jongere jaren woonden hier ongeveer 8.000 mensen en nu ruim 80.000. De grote sprong was hier tussen 1955 en 1960. Hier stond vroeger de Brandweerkazerne en het gebouw van de GGD'.

v
Brandmeester Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

John Levie wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amstelveen tijdens zijn toespraak


'Dit was de eerste keer, dat in Amstelveen een ontwerpers competitie is geweest en daarmee was het vanaf het begin precies duidelijk, wat er zou gebeuren en het plan is prachtig uitgewerkt door het Amstelveens Architectenbureau Hoogeveen. Kennelijk velen vonden het ook een mooi plan, want er was veel vraag naar dit plan en de 24 vrije sector koopwoningen werden vlot verkocht.’

'Het zijn mooie huizen en het wordt hier een prima plek om te wonen en ik wens u allemaal een hele gelukkige tijd hier' – eindigde wethouder Levie zijn toespraak. Daarna klom hij in de cabine van de heikraan en met behulp van de machinist sloeg hij een lange betonnen paal de grond in.

Brandmeester Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Vele van de toekomstige bewoners van de woningen waren aanwezig aan de Fokkerlaan


Met het slaan van deze paal start officieel de bouw van het nieuwbouwplan "BrandMeester" welke bestaat uit 24 woningen en 2500 m² kantoorruimte. Deze bijzondere en prominente plek in Amstelveen bevindt zich, daar waar vroeger de voormalige brandweerkazerne stond, precies tussen het oude dorp van Amstelveen en het moderne Stadshart.

Vanwege deze bijzondere locatie heeft het project de naam “BrandMeester” gekregen. Bijzonder gegeven is, dat alle woningen in het project binnen zeer korte tijd geheel waren uitverkocht. Daarbij is ook de interesse in het kantoorgebouw groot, hiervan is reeds 1/3de deel verhuurd aan Holtrop Ravensloot en Partners uit Amstelveen.

Brandmeester Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Wethouder Levie in de cabine van de heikraan slaat de paal


Brandmeester Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Collectanten van de Nederlandse Brandwonden Stichting krijgen 250 euro overhandigd van de heer Rits Verkerk, de directeur van het bedrijf


Twee collectanten van de Nederlandse Brandwonden Stichting waren ook aanwezig tijdens deze handeling en ze kregen 250 euro overhandigd van de heer Verkerk. Oorspronkelijk stelde het bedrijf het geld beschikbaar aan de gemeente Amstelveen, voor de prettige samenwerking tijdens dit project, maar wethouder John Levie zorgde er voor, dat de collectanten het geld ontvingen. Dankzij de vele collectes in Nederland kan de Nederlandse Brandwonden Stichting haar activiteiten voortzetten, want ze ontvangen geen overheidssubsidie en ze zijn grotendeels afhankelijk van de inkomsten uit collectes.

Het gehele 'BrandMeester' project is ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling B.V. vanuit haar regiokantoor in Bodegraven. Architectenbureau Hoogeveen B.V. heeft getekend voor het ontwerp van het project “Brandmeester”. Voor meer informatie over het project kunt u kijken op www.woneninbrandmeester.nl  voor de woningen of op www.brockhoff.nl  voor het kantoorgebouw.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.