Bijgewerkt: 26 november 2021

Nieuwe bruggen in Amsterdamse Bos

Nieuws -> Informatief

Bron: Amsterdamse Bos / MTD Landschapsarchitecten
20-01-2006

De twee bruggen in het Zwarte Pad in het Amsterdamse Bos worden vervangen. De bruggen verkeren in dermate slechte staat dat ze niet meer te renoveren zijn. De bruggen vormen de toegangen naar het Amsterdamse Bos vanuit Bovenkerk (ingang Urbanuskerk en ingang Noorddammerlaan). Tijdens de werkzaamheden, van medio januari tot eind mei, zijn deze toegangen gestremd voor alle bosbezoekers. Voor fietsers en voetgangers wordt een omleidingsroute aangegeven via de Legmeerdijk en het Schinkeldijkje. Door de werkzaamheden is ook de doorvaart tussen de Kleine Poel en de Amstelveense Poel gestremd.

De bruggen worden vervangen door een nieuw type brug die voor het Amsterdamse Bos is ontworpen door MTD Landschapsarchitecten uit ´s-Hertogenbosch. De “nieuwe Bosbrug” is opgebouwd uit een combinatie van hout en metaal. Het nieuwe ontwerp wordt toegepast bij vervanging van oude bruggen waar renovatie niet noodzakelijk is. Ook in het geval van een helemaal nieuwe bruggenlocatie wordt voor de nieuwe Bosbrug gekozen, zoals onlangs in het Schinkelbos.

Tussen het bestaande en nieuwe deel van het Schinkelbos ligt de Vijzeltocht. Een brug met daarop een fiets- en voetpad verbindt beide delen. De brug is een nieuw ontwerp, getekend door bureau MTD.

Het Amsterdamse Bos heeft wat betreft bruggen een naam hoog te houden. Vele van de 116 bruggen in het Bos zijn heel bijzonder ontworpen, vaak door Piet Kramer in de stijl van de Amsterdamse School (1915-1940).

Het brugontwerp voor het Schinkelbos is ook weer een hele fraaie. Modern maar met verwijzingen naar de oude bruggen in het Amsterdamse Bos. De brug wordt uitgevoerd in hout en metaal en heeft een overspanning van 17 meter. Een maquette van deze brug is te zien op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS