Bijgewerkt: 7 december 2022

Nieuwe Anegen bier bij de Naeckte Brouwers in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb/Wikipedia
14-11-2018

Anegen bier met 9 % alcoholgehalte, een Triple IPA (India Pale Ale) wordt gebrouwen bij De Naeckte Brouwers in opdracht van de gemeente Amstelveen ter gelegenheid van de start van de werkzaamheden aan rijksweg A9. Het bier wordt een drievoudige IPA genoemd, India Pale Ale. Wat maakt het een triple? IPA is een hoppige bierstijl binnen de bredere categorie van bleek - wit - bier.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Herbert Raat (VVD) wethouder A9 presenteert trots het Anegen bier van de Amstelveense bierbrouwers De Naeckte Brouwers in het informatiecentrum Amstelveen InZicht op 14 november 2018


Hop zijn de bloemen (ook wel zaadbellen of strobielen genoemd) van de hopplant Humulus lupulus. Ze worden voornamelijk gebruikt als bitter-, smaak- en stabiliteitsmiddel in bier, waaraan ze, naast bitterheid, bloemen-, fruitige of citrusachtige smaken en aroma's geven; maar ze worden ook gebruikt voor diverse doeleinden in andere dranken en kruidengeneeskunde.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Op het etiket van het Anegen bier staat in de achtergrond het gebouw van de St. Annakerk, waar de brouwers een nieuwe bierbrouwerij ingericht dat tegenwoordig ANNA heet


De witte bieren uit het begin van de 18de eeuw waren licht gehopt en heel anders dan het witte bier van heden. Tegen het midden van de 18de eeuw werd wit bier meestal gebrouwen met cokes gestookte mout, waardoor er minder gerst werd gerookt. Eén van die bieren was oktoberbier, een licht gehopt bier dat populair was onder de landinwaarts gelegen klassen, die het in eigen land brouwden. Eenmaal gebrouwen was het de bedoeling om het twee jaar te kelderen. Dus is men op zoek naar Triple IPA’s, dan is men zoekende naar de meest gehopte en bitterste bieren die er zijn. Waarom op de bierfles van het Anegen bier Tripel in plaats van Triple staat, is ons onbekend.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.