Bijgewerkt: 25 juni 2024

Nieuwe EHBO Cursus bij het Rode Kruis Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rode Kruis Amstelveen
12-09-2012

Al jaren in dubio om een EHBO cursus te volgen? Grijp dan komend seizoen uw kans: ook dit najaar (oktober 2012) start het Rode Kruis Amstelveen een beginnerscursus EHBO inclusief reanimatie/AED.

Jaarlijks vinden er in Nederland maar liefst 1,8 miljoen medische behandelingen (bij de huisarts, of in het ziekenhuis) plaats als gevolg van grote en kleine privéongevallen. Dat is slechts het topje van de ijsberg, als je kijkt naar alle ongelukken, waarbij enige vorm van Eerste hulpverlening nodig is. Daarnaast worden wekelijks ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Eerste hulpverlening kan hier letterlijk levensreddend zijn.

Yeter Tan (voorzitter Rode Kruis Amstelveen): “ Onderzoek toont aan, dat 90% van de bevolking het verlenen van Eerste hulp belangrijk vindt. Op dit moment beschikt slechts één op de dertig mensen over een Eerste Hulp, of een bedrijfshulpverlening diploma. Veel minder dan in de ons omringende landen. Kleine en grote ongevallen komen veel vaker voor bij sportwedstrijden, op vakantie, op straat of thuis. De basiskennis en –vaardigheden van Eerste Hulp kunnen van levensbelang zijn”.

yeter Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Yeter Tan, directeur van het Rode Kruis Amstelveen


In oktober zal de EHBO cursus starten. Deze cursus wordt wekelijks op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur gegeven door een gediplomeerd kaderinstructeur in bepaalde gevallen bijgestaan door een arts en een lotusslachtoffer in het Rode Kruis gebouw aan het Hueseplein 15-17 te Amstelveen. Na de gehele cursus te hebben gevolgd (circa 17 lessen) wordt men in de gelegenheid gesteld examen in maart 2013 te doen ter verkrijging van het erkende EHBO-diploma van het Oranje Kruis.

De kosten voor deze cursus bedragen € 175,00 inclusief examengeld, cursusmateriaal, de module Verbandleer, Reanimatie/ AED en koffie, of thee op de cursusavond. Het Rode Kruis Amstelveen heeft ook een actieve evenementenhulpverlening (EHBO afdeling).

Het EHBO team bestaat uit goed opgeleide vrijwilligers die veel ervaring hebben bij het verlenen van Eerste Hulp bij verschillende soorten evenementen. Te denken valt aan de avondvierdaagse, Koninginnedag, beachvolleybal, Nijmeegse Vierdaagse, Parkendag, wielerronde, Dam tot damloop en nog veel meer. Mocht u na uw opleiding belangstelling hebben EHBO vrijwilliger te worden, dan is dit mogelijk.

Voor meer informatie, of inschrijving kunt u bellen van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur: 020-6414499. Reageren per e-mail kan ook: info@rodekruisamstelveen.nl, met vermelding van naam, adres en tel.nr. Gezien de grote belangstelling in voorgaande jaren adviseren wij u snel te reageren. Vol is vol.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.