Bijgewerkt: 28 maart 2024

Nieuwe General Aviation Terminal Schiphol-Oost

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
19-12-2009

De General Aviation Terminal op Schiphol-Oost wordt vervangen. De eerste paal is hiervoor gisteren geslagen door dhr. Ad Rutten, Chief Operations Officer Schiphol Group en André van den Berg, directeur Schiphol Real Estate, samen met Michel Coumans, Executive Vice President KLM Ground Services in aanwezigheid van de bouwpartners en toekomstige gebruikers.

De General Aviation Terminal op Schiphol Oost wordt gebruikt voor vooral privé en zakenvliegtuigen. Jaarlijks worden op deze locatie ongeveer 6.000 Jets afgehandeld door KLM Jetcenter. De terminal op Schiphol Oost is een bijzondere plek. Vanaf 1916 tot aan 1967, bij de opening van het huidige Schiphol-Centrum, vonden alle afhandelingen van het vliegverkeer op het huidige Schiphol - Oost plaats. Na 1967 werd de terminal op Schiphol Oost ingezet voor niet handelsverkeer, de General Aviationsector.

Schiphol oost Amstelveen
(Bron: Collectie Ad Jan Altevogt - 2007)

De aankomsthal op Schiphol-Oost in 1955


Om aan de wens en de kwaliteitsvraag van de klant te kunnen blijven voldoen is Schiphol Real Estate in samenwerking met VMX Architects tot een nieuw ontwerp voor de terminal gekomen. Een gebouw waarin naast een terminal en lounges ook plaats is voor kantoren waar luchtvaartgerelateerde bedrijven hun intrek kunnen nemen en dat past in de ontwikkeling van Schiphol Oost als Schiphol Aerospace Exchange.

Een locatie, waar bedrijven en ondernemingen op het gebied van General Aviation zijn geclusterd. Het gebouw wordt, zoals alle nieuwe gebouwen die door Schiphol Real Estate worden ontwikkeld, op een duurzame wijze ontwikkeld. Zo is er aanwezigheidsdetectie voor zowel de verlichting als de ventilatie, extra isolatie in de gevels, lage temperatuursverwarming, daglichtdetectie ten behoeve van de verlichting. en zijn er verschillende andere energiebesparende maatregelen getroffen.

De nieuwe GA Terminal is een opvallend ontwerp dat een nieuwe toon zal zetten in het architectonische beeld op Schiphol Oost. De gevel van de terminal bestaat uit zilverkleurige panelen en veel glas. Aan de platform zijde komt een twaalf meter lange magenta-gekleurde luifel. Naar verwachting wordt de nieuwe GA Terminal in het voorjaar van 2011 in gebruik genomen.

Schiphol Real Estate

Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.