Bijgewerkt: 24 juli 2024

Nieuwe KLM bestemming in China: Hangzhou

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
24-03-2010

KLM start op 8 mei 2010 een lijndienst tussen Amsterdam en Hangzhou Xiaoshan Airport in China. KLM is hiermee de eerste maatschappij die een directe verbinding aanbiedt tussen Hangzhou en Europa. Met deze zesde bestemming in China, verstevigt KLM haar positie in deze snel groeiende markt.

"KLM is trots op deze 63e intercontinentale bestemming in haar netwerk. Met deze nieuwe lijndienst, biedt KLM maar liefst 36 wekelijkse diensten naar China. KLM versterkt hiermee de verbinding van China met Europa en de rest van de wereld”, zegt president-directeur Peter Hartman.

"Bovendien geeft KLM hiermee de mainportfunctie van Schiphol een flinke impuls. Het KLM netwerk is van cruciaal belang voor de Nederlandse economie, draagt bij aan een goed vestigingsklimaat dat zorgt voor werkgelegenheid en kansen voor Nederlandse ondernemers”.

De nieuwe dienst wordt drie keer per week gevlogen. Vlucht KL881 vertrekt op maandag, woensdag en zaterdag vanaf Schiphol en komt de volgende dag in Hangzhou aan. Retourvlucht KL 882 vertrekt uit Hangzhou op dinsdag, donderdag en zondag en keert diezelfde dagen terug in Amsterdam. Het toestel, een Boeing 777-200ER, biedt plaats aan 318 passagiers: 35 in de World Business Class en 283 in de Economy Class.

Hangzhou is de hoofdstad van de provincie Zhejiang, die samen met de aangrenzende provincie Fujian meer dan 80 miljoen inwoners telt. Passagiers kunnen in Hangzhou gebruikmaken van doorverbindingen op vluchten binnen China. Samen met partner China Southern, biedt KLM haar klanten naast Hangzhou ook Beijing, Chengdu, Guangzhou, Shanghai en Hongkong.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.