Bijgewerkt: 15 juni 2024

Nieuwe aanpak reclame in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-05-2008

Met de nieuwe reclameaanpak wil de gemeente evenwicht creëren tussen ruimtelijke kwaliteit, verkeersveiligheid en belangen van ondernemers. Daarnaast levert het extra inkomsten op. Met een deel van deze extra inkomsten wil de gemeente de voorzieningen langs wegen beter schoonhouden en verbeteren.

Het nieuwe reclamebeleid ziet erop toe dat de buitenruimte niet verrommelt. Ook speelt het in op de laatste reclamevormen. De normen en kaders maken het voor ondernemers duidelijker en makkelijker. De gemeente toetst alle reclameaanvragen voortaan aan het nieuwe beleid.

De afgelopen maanden heeft de gemeente een apart traject gevolgd voor de aanbesteding van driehoeksborden. Vanaf augustus zijn er in Amstelveen permanente driehoeksborden van Hoffman Outdoor Media. Deze kwalitatief verbeterde reclameborden worden aan de lichtmasten bevestigd.

Voor het behouden van de ruimtelijke kwaliteit wil de gemeente reclame goed inpassen in de openbare ruimte. Vanwege de gunstige economische situatie in Amstelveen ontvangt zij de komende jaren aanzienlijk meer inkomsten uit reclame. Dit zet de gemeente vooral in om de openbare ruimte te verfraaien. De schoonmaakactie van het viaduct onder de A9 bij het Stadshart, in juni,  is hiertoe een eerste aanzet.

Het reclamebeleid ligt vanaf 29 mei 2008 twee weken ter inzage. De commissie Ruimte Wonen en Natuur bespreekt de nota op 10 juni. Waarna de gemeenteraad het naar verwachting op 25 juni behandelt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.