Bijgewerkt: 12 augustus 2022

Nieuwe afdeling bij Platform C-Amstelveen: Urban Arts

Nieuws -> Informatief

Bron: Platform C-Amstelveen
17-06-2021

Platform C Muziek- en Dansschool Amstelveen heeft er sinds kort een afdeling bij: Urban Arts. Jongeren en kinderen in leeftijdsgroepen vanaf 9 jaar kunnen zich met ingang van seizoen 2021-22 aanmelden voor een korte cursus rap, een jaarcursus hiphop, een korte cursus graffiti of een korte cursus DJ/mixen. Om hiermee kennis te maken is er een Urban Arts-middag op woensdag 7 juli 2021 met gratis lessen en workshops.

Urban Arts. Het cursusaanbod van Muziek- en Dansschool wás altijd al breed en gevarieerd – voor  de allerkleinsten tot en met volwassenen, voor beginners en gevorderden, instrumentaal en vocaal, moderne dans en klassiek ballet – en is nu uitgebreid met het Urban Arts-programma. Dat is koren op de molen van jeugd en jongeren met een eigentijdse drive en een portie creatieve energie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Cultuurcomplex Platform C aan het Stadsplein 97 - 99 in Amstelveen


Gratis proberen tijdens de Urban Arts-middag. Tijdens de Urban Arts-middag op woensdag 7 juli kunnen geïnteresseerden meemaken hoe het eraan toe gaat bij deze cursussen. Tussen 14.00 en 19.00 uur zijn er workshops en lessen, allemaal gratis en geheel vrijblijvend, maar inschrijving voor de workshops is verplicht. Uitgebreide informatie en een inschrijfformulier zijn te vinden op de website www.platform-c.nu .

De Urban Arts-middag is bedoeld om een indruk te krijgen van deze cursussen, die in september 2021 van start gaan: De korte cursus rap (voor jongeren vanaf 12 jaar) behandelt alle bouwstenen van een track: rijmen en schrijven, flow en ritme en tenslotte de performance. De jaarcursus hiphop (groepen van 9 – 12 jaar en 13 jaar en ouder) verkent in danslessen van een uur gevoel en techniek van deze energieke dans, laat deelnemers op kracht en flow trainen en kennismaken met  freestylen en verschillende urban-dansstijlen.

In de korte cursus graffiti (vanaf 12 jaar) wordt uit de doeken gedaan wat er bij graffiti-kunst komt kijken en uiteindelijk het eigen ‘piece’ in de verf gezet. Tijdens de cursus DJ/Mixen  (9 – 12 jaar en 13 jaar en ouder) gaan leerlingen muziek leren mixen zoals Hardwell, Armin van Buuren en Tiësto dit doen. Aan het eind van de cursus draait ieder z’n eigen live DJ-set.

Urban Arts-middag Platform C Muziek- en Dansschool Amstelveen. Locatie: Stadsplein 99, Amstelveen. Datum: woensdag 7 juli 2021. Tijden: vanaf 14.00 tot 19.00 uur. Inschrijven verplicht via www.platform-c.nu Kosten: gratis. Leeftijd: vanaf 9 jaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.