Bijgewerkt: 25 juli 2024

Nieuwe app ontsluit erfgoednetwerk in regio Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting HollandRoute
12-11-2012

Historische molens, gemalen, fabrieken, militaire forten en landschappen vormen samen de HollandRoute, de Nederlandse variant van de in Duitsland zeer populaire Route der Industriekultur. Een gratis app geeft eenvoudig toegang tot de Nederlandse erfgoedroute.

Stichting HollandRoute, drijfveer achter de ontwikkeling van een Nederlandse route, heeft sinds 2009 een zeer divers erfgoednetwerk opgezet. Naast grote publiekstrekkers, waaronder de Heineken Experience te Amsterdam, bevat de HollandRoute ook ‘kleinere’ routepunten als het Hoogovenmuseum te IJmuiden, of het Czaar Peter huisje te Zaandam.

De speciaal geselecteerde Rustpunten (hotels, restaurants en cafés) hebben elk een interessante geschiedenis. Het verbinden van al deze bijzondere locaties binnen één netwerk is, wat de HollandRoute uniek binnen Nederland maakt. Om alle 54 Routepunten en 47 Rustpunten toegankelijk te maken zijn in totaal 64 wandel-, fiets- en vaarroutes ontwikkeld.

HollandRoute Amstelveen
(Bron HollandRoute - 2012)

Een gratis app, de HollandRoute geeft eenvoudig toegang tot de Nederlandse erfgoedroute


Gegarandeerd een leuk dagje uit! Gaat u de imposante sluizen van IJmuiden bekijken, of liever de nijverheidsgeschiedenis van Haarlem ontdekken? Alle 64 routes zijn opgenomen in de HollandRoute app. Indien u in het bezit bent van een smartphone, of tablet met iOS (Apple) of Android (Google) kunt u de app gratis downloaden.

De app bevat offline kaartmateriaal van het gehele gebied, een werkende dataverbinding is dus niet nodig. Foto’s, video’s en themateksten over de 1000+ punten in het erfgoednetwerk voorzien u van voldoende achtergrondinformatie. Door de overzichtelijke en intuïtieve vormgeving van de app is deze door iedereen te gebruiken.

Bewegwijzering: Als rode draad verbindt een bewegwijzerde hoofdroute van het HollandRoute erfgoednetwerk vele fascinerende erfgoedattracties die u per auto kunt bezoeken. De bruine zeskantige borden met het HollandRoute logo wijzen u de weg: ook vanaf de snelweg!

De HollandRoute maakt deel uit van de European Route of Industrial Heritage (ERIH). Dit Europese netwerk bevat momenteel 850 locaties in 32 Europese landen. Onder de 77 ERIH Ankerpunten, (de absolute toplocaties qua industrieel erfgoed in Europa) bevinden zich 10 Nederlandse Ankerpunten. Zie voor meer informatie over het ERIH netwerk: www.erih.net .

De HollandRoute app is gratis te downloaden in de Google Play Store (voor Android) en de Apple App Store (voor iPhone en iPad). Zoek naar ‘HollandRoute’ of kijk op: www.hollandroute.nl !Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.