Bijgewerkt: 7 december 2022

Nieuwe basistraining voor gespecialiseerde vrijwilligers

Nieuws -> Informatief

Bron: Vrijwilligerscentrale Amstelland
22-08-2014

Eind oktober 2014 start een nieuwe basistraining voor vrijwilligers. Deze training wordt gegeven op de maandagochtenden  27 oktober, 3 en 10 november 2014 (in het gebouw van Vita aan de Willem Dreesweg 2). De Buurthulpdienst van de Vrijwilligerscentrale Amstelland en Vita Welzijn en Advies werken samen in het project "gespecialiseerde vrijwilligers".

Deze dienstverlening, die in 2009 gestart is, biedt aan mensen met een beperking en oudere Amstelveners, extra ondersteuning met behulp van vrijwilligers die daarvoor geschoold zijn. Het betreft mensen die te maken hebben met lichamelijke of psychische achteruitgang, eenzaamheid, somberheid, vergeetachtigheid of verlies van dierbaren.

De gespecialiseerde vrijwilligers bezoeken deze mensen voor o.a. een gesprek, wandeling, boodschap, een spel doen of ze gaan samen een uitstapje maken. De Buurthulpdienst is verantwoordelijk voor de werving van de vrijwilligers en het maken van de matches. Een ouderenadviseur van  Vita is verantwoordelijk voor de deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers. Voor de deelnemers is de cursus gratis. Er wordt wél van uitgegaan dat zij na de cursus minimaal 2 uur per week beschikbaar zijn voor vrijwilligerswerk.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Belt, of mailt u dan met de Buurthulpdienst: Inge Veraar  020-7603400  of  06-22691437, iveraar@vrijwilligerscentrale-amstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.