Bijgewerkt: 3 december 2022

Nieuwe brug in Ouderkerk aan de Amstel is een stap dichterbij

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-04-2015

Op 15 april 2015 hebben de gemeenten Ouder-Amstel, Amstelveen, Stadsregio Amsterdam en Provincie een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de realisatie van een nieuwe brug over de Amstel in de provinciale weg N522.

De N522 is een drukke weg en een belangrijke route voor R-netlijn 300 van Haarlem, via Schiphol naar Amsterdam Arena. De brug over de Amstel – gebouwd in 1936 – nadert het einde van de levensduur en is ook verkeerskundig aan vervanging toe. De provincie heeft samen met partijen een plan ontwikkeld voor de bouw van een nieuwe brug en de verbetering van de verkeerssituatie.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2015)

Wethouder Peter Bot (l) van BBA met bestuurders op de Amstelbrug


Het project omvat verbreding van de huidige brug en aanpassing van weginfrastructuur aan beide kanten van de brugpassage over de Amstel. Het dicht bij de brug gelegen kruispunt Amstelslag wordt voorzien van verkeerslichten en krijgt een belangrijke rol in de afwikkeling van het bestemmingsverkeer. Het plan wordt nu verder uitgewerkt en planologisch voorbereid. De lokale bereikbaarheid tijdens de bouw van de brug krijgt in de uitwerking alle aandacht. Realisatie van de nieuwe brug is mogelijk in 2018.

De projectkosten worden geraamd op € 33 mln. Amstelveen en Ouder-Amstel en de Stadsregio Amsterdam betalen mee aan het project voor een bedrag van in totaal € 7.370.000. De gemeenten dragen bij in de financiering van het project vanwege hun rol als medewegbeheerder. De Stadsregio verleent een subsidie ten behoeve van het openbaar vervoer en ter verbetering van de verkeersveiligheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.