Bijgewerkt: 3 juli 2022

Nieuwe brug in het Amsterdamse Bos onthuld

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
10-07-2014

Op woensdag 9 juli 2014 om 16.00 uur werd de nieuwe brug over het water tussen het Amsterdamse Bos en Manege Nieuw Amstelland geopend door Abdeluheb Choho, (D66) wethouder Openbare Ruimte en Groen van de gemeente Amsterdam.

De nieuwe brug verbindt het Amsterdamse Bos met het terrein van de manege, waar ook een nieuw terras is aangelegd. De manege ligt hierdoor minder geïsoleerd en het bos is beter toegankelijk. De 3.60 meter brede en 18.0 meter lange houten brug ligt volledig vlak in het landschap en kan worden gebruikt door voetgangers, fietsers én ruiters.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De nieuwe brug tussen het Amsterdamse Bos en Manege Nieuw Amstelland


Wethouder Choho: 'Het Amsterdamse Bos en Manege Nieuw Amstelland zijn niet alleen organisatorisch, maar ook financieel gezamenlijk opgetrokken om deze brug te realiseren voor bezoekers van het Bos en klanten van de manege. Een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking.'

Sportas

De aanleg van de nieuwe brug is onderdeel van het stedelijk project de Sportas. De Sportas zet zich in om het gebied tussen het Olympisch Stadion en het Sportpark in het Amsterdamse Bos toegankelijker, veiliger en prettiger te maken voor sporters, bewoners en bezoekers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.