Bijgewerkt: 12 juni 2024

Nieuwe burgemeester van Uithoorn benoemd

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Gemeente Uithoorn / Provincie Noord-Holland
26-04-2010


Mevrouw drs. Dagmar Oudshoorn is benoemd tot de nieuwe burgemeester van de gemeente Uithoorn. Zij treedt per 20 mei 2010 in functie. Geboren op 31 oktober 1972 in Breda bracht Dagmar Oudshoorn haar jeugd door in het Zeeuwse Goes. Haar moeder is Zeeuwse.

Dagmar genoot daar van de ruimte, het groen en het water. En dat is een van de redenen waarom ze vanuit de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord graag wil vertrekken naar Uithoorn.

Mevrouw Oudshoorn is in 2002 in feite min of meer het openbaar bestuur ingerold. Ze had net een cursus Politiek afgerond en haar docent vroeg haar, of ze er niet voor voelde politiek actief te worden. Dat deed ze en is min of meer in het diepe gesprongen. Ze had niet verwacht meteen deelraadswethouder van de deelgemeente Feijenoord te worden.

Mevrouw Oudshoorn is sinds 2006 in de deelgemeente Feijenoord voorzitter van het Dagelijks Bestuur namens de PvdA. Vorig jaar werd ze ook voorzitter van de Verenigde Rotterdamse Deelgemeenten. Ze woont samen en haar vriend is voetballiefhebber. Mevrouw Oudshoorn heeft niet zoveel met voetbal, maar waardeert wel bijzonder de samenwerking met Feyenoord in haar deelgemeente.

Naast haar waardering van de groene en waterrijke omgeving van Uithoorn is mevrouw Oudshoorn geboeid door Greenport, de intergemeentelijke samenwerking in deze regio, Schiphol en de ontwikkeling van het Dorpscentrum. Dit zijn enkele van de vele aanknopingspunten die haar gebracht hebben tot het solliciteren naar de burgemeesterspost hier.

Zij wil na een aantal jaren met veel plezier in een grootstedelijke omgeving te hebben gewoond en gewerkt zich nu graag verdiepen in de materie waarmee deze gemeente te maken heeft. “Het is brengen en halen”, lacht Dagmar Oudshoorn. Zij kende Uithoorn al voordat ze solliciteerde, want een van haar beste vriendinnen woont op een steenworp afstand van het gemeentehuis.

Als burgemeester van Uithoorn wil zij graag samenwerken met bewoners, ondernemers, bestuurders en ambtenaren. Mevrouw Oudshoorn typeert zich als een samenwerker die graag tussen de mensen verkeert en gemakkelijk benaderbaar is. Zij hoopt dat de mensen voor haar ook de deur zullen openzetten.

Voordat ze zich uitspreekt over concrete zaken die ze als burgemeester graag wil aanpakken, wil mevrouw Oudshoorn eerst kennismaken met haar nieuwe woon- en werkgebied. Ze wil dat doen door zich goed te oriënteren via contacten met individuen en met organisaties, zoals Buurtbeheer. “Je moet eerst weten waar je het over hebt, voordat je kunt gaan optreden”zegt ze.  

Contact met de huidige burgemeester van Uithoorn, Lies Spruit, heeft ze nog niet gehad. Maar dat staat zeker op het programma. Wel kreeg Dagmar Oudshoorn na de raadsvoordracht mooie boeketten van B en W en de raad.

Als ze in mei echt aan de slag gaat als burgemeester van Uithoorn zal ze nog veel met bloemen te maken krijgen. Dagmar Oudshoorn is 37 jaar en lid van PvdA. Zij volgt mevrouw H. L. Groen op die per 1 januari 2010 gebruik heeft gemaakt van de FPU-regeling.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.