Bijgewerkt: 15 juni 2024

Nieuwe dichtbundel van stadsdichter Koos Hagen

Nieuws -> Informatief

Bron: Boekhandel Venstra
11-09-2012

'Tijdelijk geen bereik' -de nieuwe dichtbundel van Koos Hagen

Op zaterdag 15 september 2012 verschijnt de nieuwe dichtbundel van de stadsdichter van Amstelveen, Koos Hagen. Venstra Uitgevers nodigt u uit om hierbij aanwezig te zijn. Om 17.00 uur wordt de bundel feestelijk gepresenteerd bij boekhandel Libris Venstra in het Stadshart.

hagen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Koos Hagen, de stadsdichter van Amstelveen


Na de overhandiging van het eerste exemplaar zal Koos Hagen enkele gedichten voordragen. Aansluitend is er gelegenheid met de auteur te proosten. R.S.V.P info@venstra.nl

Koos Hagen is de eerste stadsdichter van Amstelveen in functie sinds 1 januari 2010. Hij schrijft minimaal 12 gedichten per jaar, over belevenissen en gebeurtenissen in Amstelveen en draagt voor bij kleine en grote evenementen.

Zijn nieuwe bundel bevat een kleine selectie van de Amstelveense stadsgedichten. De overige gedichten spreken over andere plaatsen, situaties en ervaringen. Toch is de toon in beide afdelingen vergelijkbaar: relativerend, spottend, kritisch, soms geraakt, of getuigend van engagement.

Koos Hagen publiceerde artikelen, columns, gedichten en verhalen in kranten en tijdschriften. Eerder verschenen zijn dichtbundel Glasscherven, rood en de novelle Het bed van Balzac. Venstra Uitgevers is de naam van de nieuwe uitgeverij voor Amstelveners, door Amstelveners. 'Tijdelijk geen bereik' van Koos Hagen is het eerste boek, dat bij Venstra Uitgevers verschijnt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.