Bijgewerkt: 28 juni 2022

Nieuwe dienstregeling van Connexxion vanaf december 2014

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
01-07-2014

Connexxion heeft haar plannen voor de dienstregeling vanaf december 2014 bekendgemaakt. Deze plannen zijn besproken in de Stadsregio Amsterdam (SRA) met de betrokken gemeenten en overlegd met de Reizigers Advies Raad (RAR), het officiële adviesorgaan van de SRA inzake OV aangelegenheden. Voor Amstelveen heeft deze dienstregeling voornamelijk gevolgen voor de lijnen 175 en 187.

In deze nieuwe dienstregeling wordt de huidige lijn 175 een R-net lijn, met lijnnummer 356. Deze lijn gaat met een hogere frequentie rijden en slaat haltes over, als een soort intercity bus. R-net lijn 356 rijdt van Haarlem via de A9 naar Amstelveen Busstation, net zoals de huidige 175 nu ook doet. De frequentie op deze verbinding wordt dus verhoogd. Doordeweeks overdag (inclusief avondspits) en op zaterdag overdag rijdt de bus via de Oranjebaan door naar Amsterdam Bijlmer/ArenA. In Amstelveen worden alleen de haltes Oranjebaan (overstap op Amstelveenlijn) en Busstation Amstelveen aangedaan. De overige tussengelegen haltes krijgen de hele week buslijn 171 als vervanging van lijn 175. Lijn 171 (Aalsmeer-Bovenkerk-Amstelveen Busstation) rijdt de gehele week vanaf Amstelveen Busstation door naar Amsterdam Bijlmer/ArenA.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Bus 175 is aangekomen in het Amstelveen Busstation in het Stadshart


De lijn 187 Amstelveen Busstation – Oranjebaan – Amstelveen noordoost – Kronenburg wordt een aparte buslijn. Nu is deze buslijn nog gekoppeld aan de verbinding Amstelveen Busstation - Schiphol Oost. Omdat het een aparte buslijn wordt, kan worden gereden met kleinere bussen en wordt bovendien de aansluiting op het Busstation naar Ziekenhuis Amstelland verbeterd. Op verzoek van de gemeente Amstelveen zet Connexxion op vrijdag een extra busje in, omdat er dan vanwege de Amstelveense weekmarkt meer reizigers zijn.

Daarnaast voert Connexxion een aantal verbeteringen door op de bussen. Zo krijgen alle bussen gratis Wi-Fi en komen er extra servicemedewerkers. De reisinformatie in de bus wordt verbeterd en in alle bussen komt apparatuur waarmee bestelde ov-chipkaartproducten kunnen worden geladen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.