Bijgewerkt: 24 juli 2024

Nieuwe galerie voor Amstelveense kunstenaars

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
10-03-2010


Soms worden dromen wel eens werkelijkheid. Zo ook voor de Amstelveense kunstenaarsvereniging AvK, die al sinds de oprichting op zoek is naar een geschikte plek, om het werk van de leden aan het Amstelveense publiek te tonen.

Heel schoorvoetend nam het bestuur een halfjaar geleden contact op met de makelaar van het Stadshart Paviljoen, dat al sinds de oplevering stond te wachten op een horecaondernemer die het pand zou betrekken.

Avk galerie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het leegstaande gebouw, het Stadshart Paviljoen in de Stadstuinen, wordt de nieuwe galerie van vele Amstelveense kunstenaars


Avk

Er werd met lede ogen gekeken naar die prachtige ruimte achter V&D die zomaar leeg stond. Een ruimte met veel ramen, mooi licht en een grote oppervlakte zonder muren. Een voorstel werd gedaan om het pand tijdelijk te betrekken, referenties opgegeven en een vurig pleidooi gehouden om toch vooral de eigenaar te overreden het pand niet leeg te laten staan.

Aanvankelijk kwam er nul op het rekest en dachten we: 'Jammer, maar we hebben het in iedere geval geprobeerd," aldus AvK-voorzitter Sander Kneppers. „Tot onze verbazing kregen we een paar weken een mailtje om contact op te nemen met de eigenaar, want we mochten erin!” „Er is inmiddels een contract opgesteld, de aansluitingen voor energie en water worden geregeld en binnenkort kunnen we met de aankleding beginnen.

Want er moet natuurlijk heel wat gebeuren om zo'n pand van 800 vierkante meter geschikt te maken als expositieruimte. Er moeten schotten worden gekocht om schilderijen op te hangen, sokkels voor de beelden en vitrines voor de sieraden en kleine kunstwerken. En overal moet nog licht komen."

De nieuwe galerie

Voor veel leden die niet over een eigen atelier kunnen beschikken binnen de gemeente is dit een geschenk uit de hemel, want nu kunnen deelnemers aan de Atelierroute, die tijdens het tweede weekeinde van april zal worden gehouden, gelijk een bezoek brengen aan dit ovale Paviljoen in het Stadshart, waar een groot aantal leden hun schilderijen, beelden en sieraden zal tonen.

In de loop van april 2010 staat de opening van een nieuwe tentoonstelling gepland. Het bijzondere aan 'De nieuwe galerie' is, dat de leden zelf om beurten aanwezig zijn om het publiek van deskundig advies te voorzien en te helpen bij hun keuze. Ook komen er ruimtes voor workshops voor zowel de jeugd als volwassenen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.