Bijgewerkt: 8 december 2021

Nieuwe gemeentewerf feestelijk geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-06-2009

Zaterdag 27 juni 2009 opende loco-burgemeester Joss Tabak officieel de nieuwe gemeentewerf op het industrieterrein Legmeer aan Langs de Werf 8-10. Nieuwbouw was noodzakelijk omdat de oude gemeentewerf niet meer voldeed aan de huidige milieu- en Arbo eisen.

Gemeentewerf Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

De nieuwe gemeentewerf op het industrieterrein Legmeer


De nieuwe gemeentewerf is thuisbasis van circa 150 medewerkers van centrale beheertaken, wijkbeheer en handhaving. Velen van hen vertrekken vanaf deze locatie om de openbare ruimte van Amstelveen te onderhouden. Door avonddiensten van handhavers en gladheidbestrijders is de werf vaak 24 uur per dag in bedrijf.

Joss Tabak: ’Het fleurige gebouw is echt een aanwinst voor het bedrijventerrein. Er zijn zoveel mogelijk losse gebouwen en functies onder één dak samengebracht. Vanaf nu kunnen onze medewerkers volgens de laatste wettelijke eisen hun werk doen en de Amstelveense buitenruimte netjes houden’.

Gemeentewerf Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

Vlnr.: Nico Altorf, Hoofd Centrale Beheertaken met Tabitha van Hove, Hoofd Wijkbeheer-Zuid en wethouder Joss Tabak tijdens de opening van de nieuwe gemeentewerf


‘In samenwerking met de architect heeft de gemeente ernaar gestreefd een transparant en milieuvriendelijk gebouw neer te zetten. Zo vindt de klimaatbeheersing plaats middels koude / warmteopslag in de grond en koopt de gemeente groene energie, energiezuinige armaturen en lampen in. Hierdoor bereiken we met de nieuwe gemeentewerf 86% CO2 reductie. Op deze manier zetten we koers op steeds meer CO2 reductie in onze gebouwen en de openbare ruimte’, aldus Jan-Willem Groot, wethouder milieu.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.