Bijgewerkt: 18 mei 2024

Nieuwe huisstijl voor Amstelland Bibliotheken

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
22-06-2011

Op woensdag 22 juni 2011, werd tijdens het feest van de 10-jarig bestaan van de bibliotheek aan het Stadsplein ook de nieuwe huisstijl gepresenteerd. Bibliotheken transformeren in rap tempo. Om dat te onderstrepen is landelijk na 35 jaar het aloude bibliotheeklogo vervangen door een compleet nieuwe huisstijl. De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) ontwikkelde deze en Amstelland Bibliotheken introduceert vandaag de nieuwe huisstijl voor al haar bibliotheken.

bieb logo Amstelveen
(Bron Amstelland Bibliotheken - 2011)

Nieuwe logo en huisstijl voor Amstelland Bibliotheken


“Met deze overstap profiteert de bibliotheek van een krachtenbundeling die leidt tot forse kostenbesparingen, een sterk gezamenlijk imago en grotere herkenbaarheid bij het publiek”, zo verklaart Victor van Honk, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van Amstelland Bibliotheken de keuze. Amstelland Bibliotheken volgt hiermee ook de landelijke naamsaanduiding en gebruikt per 22 juni ‘de Bibliotheek Amstelland’ als afzender in al haar uitingen.

“Vooralsnog zullen vooral het organisatiedrukwerk en de huisstijlartikelen worden uitgevoerd in de nieuwe huisstijl. Juist door mee te gaan met dit landelijk aanbod profiteren we van scherpere inkoop- en productiekosten en lagere promotionele kosten hetgeen ons een besparing oplevert” legt Van Honk uit. Doorvoeren van het nieuwe concept bij de herinrichting, nieuw meubilair en buitenaanzicht van de bibliotheken is gezien de ontwikkelingen (plannen met b.g.g. Stadsplein en Westwijk) en benodigde investeringen op korte termijn niet opportuun.

Naast het drukwerk is ook de website www.amstelland-bibliotheken.nl  vanaf vandaag in het nieuwe jasje gestoken en zullen de maandelijkse e-nieuwsbrieven voortaan ook in nieuwe huisstijl verzonden worden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.