Bijgewerkt: 26 mei 2024

Nieuwe impuls voor het Cobra Museum in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-09-2018

Er waait een frisse wind door het Cobra Museum. Bas Eenhoorn burgemeester van Amstelveen en Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur zijn positief gestemd na een bezoek dat zij vrijdag 21 september 2018 brachten aan het museum. Interim-directeur Stefan van Raay presenteerde zijn plannen voor een levendig cultuurprogramma, waarin het openstellen van het museum voor Amstelveners een belangrijk uitgangspunt is.

Het gesprek met Van Raay en Hugo Siblesz, bestuursvoorzitter van het Cobra Museum, vormt een goede basis om samen verder te kijken hoe de komende jaren nieuw élan kan worden gegeven aan de cultuurtempel. 'Het museum is op weg om een écht Amstelveens museum te worden, waar de deuren open staan voor alle Amstelveners' - zegt wethouder Herbert Raat (Cultuur). 'Compliment aan het bestuur hoe ze de zaak oppakken.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Stefan van Raay (1954) kunsthistoricus, directeur van het Cobra Museum was ook aanwezig op 8 september 2018 tijdens de opening van het cultureel seizoen van Amstelveen op het Stadsplein. Hij is in gesprek met Marieke Uildriks de nieuwe directeur van het Museum Jan van der Togt


Het vergroten van de lokale binding is een van de opdrachten die de gemeente Amstelveen het bestuur van het Cobra Museum heeft meegegeven. Van Raay is hier meteen mee aan de slag gegaan door het museum op 10 november 2018 letterlijk een nacht open te stellen tijdens ‘Camping Cobra’; een slaapfeestje voor kinderen en hun ouders ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van het museum. Een dag later op 11 november wordt een open dag georganiseerd en gaan de deuren voor iedereen open.

Van Raay heeft tot en met 2021 een tentoonstellingsprogramma ontworpen. De aandacht wordt verlegd van hedendaagse kunst naar moderne kunst, omdat dit beter bij Amstelveen past. Het accent komt weer te liggen op Cobra en aan Cobra te relateerde kunst. Er worden speciaal op Amstelveners gerichte activiteiten georganiseerd, maar door het binnenhalen van bekende namen wil het museumbestuur ook veel mensen van buiten trekken. 'We zijn enthousiast over wat er nu allemaal gebeurt bij het Cobra en kijken uit naar de plannen die er liggen' - zegt burgemeester Bas Eenhoorn. De programmering begint met de kindertentoonstelling ‘Een ontembare kracht’ die vanaf 6 oktober te zien is en op 18 oktober 2018 officieel wordt geopend. Adres: Cobra Museum Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.