Bijgewerkt: 28 maart 2024

Nieuwe interim CEO van de Royal Schiphol Group

Nieuws -> Schiphol

Bron: Royal Schiphol Group
22-10-2022

Ruud Sondag wordt per 1 november 2022 de nieuwe CEO van Royal Schiphol Group. De raad van commissarissen benoemt hem ad interim tot 31 augustus 2023. Hij vormt het directieteam van Schiphol Group samen met Robert Carsouw (Chief Financial Officer, CFO) en Hanne Buis (Chief Operating Officer, COO).  

De procedure voor een definitieve opvolger is door de RvC direct gestart nadat Dick Benschop zijn aftreden aankondigde. Dit proces neemt vanzelfsprekend enige tijd in beslag en gaat gewoon door. De RvC wil geen tijd verliezen in deze voor Schiphol uitdagende tijden en vindt het noodzakelijk om snel een Interim CEO te benoemen die de dagelijkse leiding van Schiphol op zich kan nemen. Prioriteit daarbij is de operationele processen bij Schiphol snel en grondig op het niveau te brengen dat passagiers en luchtvaartmaatschappijen mogen verwachten. Hij blijft daarom tot het einde van de zomerperiode 2023.  

Foto Amstelveen
(Bron Schiphol Group - 2022)

Ruud Sondag wordt per 1 november 2022 de nieuwe CEO van Royal Schiphol Group

Jaap Winter, president-commissaris van Royal Schiphol Group: 'Wij zijn zeer verheugd dat Ruud Sondag de positie van CEO van Royal Schiphol Group tijdelijk gaat vervullen. Ruud is met zijn kennis en ervaring van complexe en arbeidsintensieve organisaties de aangewezen persoon voor deze interim functie. Hij zal daarmee een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de oplossing van de operationele uitdagingen van Schiphol. Hij is een strateeg met een brede logistieke achtergrond en sterke operationele uitvoeringskracht die succesvol leiding heeft gegeven aan organisaties in transitie. Ruud Sondag heeft bovendien een bewezen duurzaamheidsprofiel dat aansluit bij de ambitie van Schiphol om versneld te verduurzamen en de belasting voor de omgeving te verminderen.'

Ruud Sondag is onder andere commissaris bij ProRail en het Havenbedrijf Rotterdam. Deze functies legt hij neer om zich volledig te kunnen focussen op Schiphol.  Hiervoor was hij onder meer CEO van energiebedrijf Eneco en voorzitter van de raad van commissarissen van Vebego. Ook was hij meer dan tien jaar CEO van Van Gansewinkel Groep en grootaandeelhouder van Van Scherpenzeel Groep. Beide bedrijven richten zich op duurzame inzameling en recycling, energie en water. 

Ruud Sondag: 'Schiphol is een mooi bedrijf met op dit moment een grote uitdaging. Ik ben enorm gemotiveerd om samen met alle medewerkers en stakeholders Schiphol weer op de rit te krijgen. Structurele verbetering is essentieel voor de reiziger, voor luchtvaartmaatschappijen en voor Nederland.'



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.