Bijgewerkt: 24 juli 2024

Nieuwe kunstgrasvelden voor Sporting Martinus

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amstelveen
30-03-2010

Eind mei 2010 start de gemeente Amstelveen met de aanleg van een tweede kunstgrasveld voor Sporting Martinus. Daarnaast krijgt het reeds aanwezige kunstgrasveld op Sportpark Overburg een nieuwe toplaag.

Martinus Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het toegangshek van Sporting Martinus op het sportcomplex Overburg naast de Amsterdamseweg


Momenteel beschikt de voetbalvereniging over twee natuurgrasvelden, één kunstgrasveld en een klein trainingsveld. Het huidige hoofdveld (natuurgrasveld 1) van Sporting Martinus wordt met grote regelmaat afgekeurd tijdens of na natte weersomstandigheden.

Op verzoek van de vereniging en het Amstelveens Sportbedrijf, beheerder van het complex, is besloten niet meer te investeren in het bestaande grasveld maar te kiezen voor de aanleg van een extra kunstgrasveld op deze locatie. 

Het huidige kunstgrasveld op sportcomplex Overburg is aangelegd in 2001. De toplaag van een kunstgrasveld heeft een verwachte levensduur van acht tot tien jaar, waarna renovatie plaatsvindt. Dit stond dan ook gepland voor 2011. Besloten is deze werkzaamheden een jaar naar voren te halen om het te kunnen combineren met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld. De gemeente kan zo kosten besparen en de overlast voor de vereniging is eenmalig.

 Bij behandeling van de kadernota 2009 heeft de gemeente vanaf 2009 jaarlijks € 700.000,- beschikbaar gesteld om kunstgrasvelden aan te leggen. Sporting Martinus is de eerste vereniging die daarna een aanvraag heeft ingediend. Wethouder Sport, Joss Tabak: ’In 2009 waren er onvoldoende financiële middelen om de aanleg van een extra kunstgrasveld te bekostigen. Gelukkig kan het nu wel. De gemeente investeert 1,4 miljoen euro in de velden. De vereniging staat garant voor de resterende kosten.’

Pieter Monkelbaan laat namens Sporting Martinus in een eerste reactie weten uitermate verheugd te zijn met de toezegging. ‘Alleen al zo’n 1.000 Amstelveense voetballers en voetbalsters beleven op Overburg wekelijks veel plezier. Geweldig dat de gemeente Amstelveen dit in stand wil houden en een enorme impuls voor de toekomst van onze vereniging.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.