Bijgewerkt: 27 september 2024

Nieuwe leden van de Groenraad Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-09-2024

Het College van B en W Amstelveen benoemde 17 september 2024 vijf leden van de Groenraad. De Groenraad geeft het college gevraagd en ongevraagd advies over het groen en de biodiversiteit in de stad.

De Groenraad is ontstaan uit leden van Imkervereniging Amstelland en van het Instituut voor Natuur- en duurzaamheidseducatie (IVN) die zich begin jaren negentig zorgen maakte over het verdwijnen van voedselplanten voor bestuivers in de parken doordat er een beleid gevoerd werd waarin heesters en bloemen zou worden vervangen voor gras.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Floor Gordon (D66) wethouder Groen met de leden de Groenraad Amstelveen vlnr.: Aleid Röntgen-Brederode, Jos Groot, wethouder Floor Gordon, Pim Keijzer en Fanny van der Linden op 18 september 2024 op het terrein van Tuinvereniging Langs de Akker

Zo ontstond een overlegorgaan met de gemeente waarin leden van de Bijenvereniging Amstelland, het IVN, de tuinvereniging Langs de Akker, de Stichting Beschermers Amstelland en Groei & Bloei op regelmatige basis samenkwamen met de betreffende wethouder en ambtenaren. Het overleg is door de jaren heen blijven bestaan, meer of minder intensief, afhankelijk van de inbreng van de dan zittende wethouder en aanwezige leden.

Heden.
Op dit moment is de Groenraad Amstelveen een officieel participatie-orgaan in de gemeente Amstelveen dat gevraagd en ongevraagd rechtstreeks adviezen geeft aan het College van B en W betreffende groen, natuur en biodiversiteit.

De scope van de adviezen is in de loop van de jaren breder geworden: niet alleen worden er adviezen gegeven rond groenbeleid (o.a. maaien van bermen) maar ook over waterkwaliteit. De laatste jaren adviseert de Groenraad ook bij stedelijke ontwikkelingsprojecten waarbij de Groenraad de raad consequent aanbevelingen geeft voor natuur-inclusief en klimaat-adaptief bouwen in lijn met onze missie.

Ook nota’s rond energietransitie, klimaatadaptatie en ruimtelijke ontwikkeling worden zoveel mogelijk van advies voorzien. Floor Gordon (D66) wethouder Groen overhandigde de nieuwe leden hun benoemingsbrieven en bloemen en wenste hun veel succes toe.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.