Bijgewerkt: 18 mei 2024

Nieuwe leden van de Raad van Bestuur van de SVB

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
18-11-2016

Mr. R. (Ruud) van Es en drs. C.H.L.M. (Coen) van de Louw zijn benoemd tot leden van de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank SVB. Ruud van Es was al interim-bestuurder sinds 1 mei dit jaar. Coen van de Louw was tijdelijk bestuurder sinds 13 april 2015. Met deze benoemingen is de Raad van bestuur SVB op sterkte. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft deze benoemingen gemeld in de ministerraad.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De hal met de futuristische liften in het hoofdkantoor van de SVB in Amstelveen. Het ontwerp is van Bonnema Architecten (Groningen) 1985-1992


Ruud van Es (1959) werkt sinds 2005 op verschillende posities bij de SVB. Onder meer als vestigingsdirecteur en directeur dienstverlening SV. Eerder werkte hij bij UWV en Cadans. Hij studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 Coen van de Louw (1963) is sinds april 2015 interim bestuurslid bij de SVB. Daarvoor was hij directeur van de Inspectie SZW, mede verantwoordelijk voor toezicht op UWV, gemeenten en SVB. Eerder was hij directielid van de dienst werk en inkomen in Amsterdam. Verder heeft hij op het ministerie van Financiën gewerkt als hoofd van een eenheid van de belastingdienst. Van de Louw studeerde fiscale economie aan de Katholieke Universiteit Brabant.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.