Bijgewerkt: 25 mei 2024

Nieuwe online webtool laat de EU-begroting zien

Nieuws -> Informatief

Bron: Europees Parlament
01-07-2011

Een nieuwe online interactieve tool van het Europees Parlament toont u in een oogopslag, hoeveel de EU besteedt in uw land. Het laat ook zien, waar het geld vandaan komt en hoe uw nationale budget is geëvolueerd ten opzichte van de EU.

Een open discussie

Begrotingscommissie voorzitter Alain Lamassoure zei: "Deze toepassing zal de media en de burgers helpen om de begroting te begrijpen. Dat vind ik belangrijk, want het is mijn sterke overtuiging, dat een discussie over de toekomstige koers van de EU-begroting en de middelen mogen niet in het geheim worden gehouden tijdens de ministeriële bijeenkomsten achter gesloten deuren, maar in de open lucht. "

Bronnen

De gebruikte cijfers zijn de meest recente, zoals dat gepubliceerd in Financieel Verslag van de Europese Commissie voor 2009. De gegeven percentages zijn voor het geld binnen de EU-27 landen. Geld besteed buiten de EU, bijvoorbeeld in de EU-kandidaat-lidstaten en de buurlanden, is niet meegenomen in de berekeningen. De cijfers zullen, zodra de Commissie haar Financieel Verslag 2010 presenteert worden bijgewerkt. Klik op de link: EU-begroting in een oogopslagAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.