Bijgewerkt: 25 juni 2024

Nieuwe opsporingsprogramma van AT5

Nieuws -> Informatief

Bron: Openbaar Ministerie (OM)
18-09-2012

Bureau 020 is het nieuwe opsporingsprogramma van AT5 in samenwerking met de politie Amsterdam-Amstelland en het Openbaar Ministerie (OM). Vanaf 19 september 2012 elke woensdag, rond vijf voor half 6, direct na het AT5 nieuws. Bureau 020 wordt bovendien de hele woensdagavond herhaald.

In Bureau 020 schuift elke week de politie, of het OM in de studio aan om de kijker meer te vertellen over criminaliteit in Amsterdam en de regio. De focus ligt op opsporing van criminelen, met als doel het oplossen van misdrijven, of het waarschuwen van burgers voor mogelijke criminele activiteiten.

bureau 020 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Screenshot van de titel animatie van de Bureau 020 videotrailer


"Dat gebeurt door middel van camerabeelden, compositietekeningen, foto's en signalementen die via politie en OM zijn vrijgegeven", aldus persofficier Otto van der Bijl. "Via het opsporingsprogramma van AT5 komt deze informatie nu rechtstreeks bij de Amsterdammers (en in de regio) en vergroten we onze opsporingskracht."

Daarnaast is er ook ruimte voor reconstructies van misdrijven en updates van opsporingsberichten. Met rechtbankverslagen en uitleg over de strafeis en uitspraken wordt de kijker geïnformeerd over het vervolg van strafzaken. Elke week worden de resultaten van de eerdere uitzendingen besproken.

Uiteraard wordt in elke uitzending zoveel mogelijk op de actualiteit ingespeeld. Yvette Moll hoofd communicatie van de politie Amsterdam-Amstelland: "Steeds actiever betrekken we burgers bij het oplossen van misdrijven.

De extra ogen en oren van Amsterdammers helpen ons de criminaliteit te bestrijden. We zien nu al, dat via onze eigen site depolitiezoekt.nl en andere opsporingsprogramma's een op de vijf zaken, waarbij we tips vroegen, zijn opgelost." Bureau 020 wordt gepresenteerd door Marijn Paesschen en Annemijn van Hilten. Bekijk hier de videotrailer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.