Bijgewerkt: 30 april 2024

Nieuwe opvang economisch daklozen in de regio

Nieuws -> Sociaal

Bron: Gemeente Amstelveen
12-04-2024

Voor inwoners die dakloos raken door verlies van werk of een scheiding is een nieuwe opvangmogelijkheid. Het zogenoemde passantenpension aan de Wenckebachweg biedt een tijdelijk onderkomen voor economisch dakloze inwoners uit de regio. 'Een dak boven je hoofd is noodzakelijk om je leven weer op de rit te krijgen', zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 'We voorkomen hiermee dat inwoners nog meer problemen krijgen en verder afglijden.'

Het complex aan de Wenckebachweg in Amsterdam/Duivendrecht kwam tot stand in opdracht van Amsterdam, Ouder-Amstel en de Amstellandgemeenten waaronder Amstelveen. In het gebouw zijn 93 eenpersoonswoningen voor mensen die daar met wat lichte ondersteuning maximaal een jaar kunnen verblijven. In dat jaar wordt gewerkt aan doorstroom naar een reguliere woning of kamer. Amstelland gebruikt in eerste instantie vijftien woningen, dit aantal kan uitgebreid worden. Amsterdam gebruikt de resterende woningen. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen.

Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2024)

Het Daklozen Wenckebachweg passantenpension is geopend

Economisch daklozen in Amstelveen
Het exacte aantal economisch dakloze inwoners in Amstelveen is niet bekend. Niet iedereen meldt zich bij de hulpverlenende instantie of de gemeente. Soms kunnen inwoners zelf iets oplossen door het inzetten van familie of sociaal netwerk. In de regio Amstelland ontvingen 281 mensen vorig jaar begeleiding bij het zoeken naar een woning. Daarvan hebben 64 mensen tevens gebruik gemaakt van tijdelijke opvang.

Olmenhof
In Amstelland zijn verschillende tijdelijke opvanglocaties voor economisch daklozen. Naast de Wenckebachweg is er binnenkort ook plaats in het voormalig verzorgingshuis Olmenhof in Amstelveen. Hier kunnen gezinnen een onderkomen vinden. Er worden ook Oekra?ners tijdelijk opgevangen in de Olmenhof. De locatie aan de Graaf Janlaan wordt vanaf 1 mei niet meer gebruikt voor de opvang van economisch dakloze inwoners.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.