Bijgewerkt: 2 maart 2024

Nieuwe proef op het gebruik van anti-TNF voor behandeling van coronabesmetting

Nieuws -> Informatief

Bron: University of Oxford
30-09-2020

Onderzoekers van de Universiteit van Oxford starten een nieuwe studie om de effectiviteit van het anti-tumor necrose factor (anti-TNF) middel adalimumab te onderzoeken als behandeling voor patiënten met COVID-19 in de gemeenschap, in het bijzonder verzorgingshuizen. De AVID-CC-studie, die zal worden uitgevoerd door de Oxford Clinical Trials Research Unit (OCTRU), zal tot 750 patiënten uit de gemeenschapszorg in het Verenigd Koninkrijk inschrijven.Het wordt gefinancierd door de COVID-19 Therapeutics Accelerator, een initiatief dat is opgezet door Wellcome, de Bill en Melinda Gates Foundation en Mastercard, met steun van een reeks publieke en filantropische donoren. Bewoners van verzorgingstehuizen werden bijzonder hard getroffen door de eerste golf van COVID-19 in het Verenigd Koninkrijk en andere landen. Onderzoek heeft beperkte behandelingen geïdentificeerd die effectief zijn voor patiënten in het ziekenhuis met COVID-19, maar er zijn nog geen effectieve behandelingen geïdentificeerd voor mensen in de gemeenschapszorgsetting, waarvan velen ernstige symptomen kunnen hebben.

Anti-tumor necrose factor (anti-TNF) geneesmiddelen worden al meer dan 20 jaar op grote schaal gebruikt voor een reeks van inflammatoire aandoeningen. Recente studies van patiënten met COVID-19 hebben aangetoond dat patiënten die al anti-TNF-medicijnen voor ontstekingsdarmziekte en inflammatoire artritis gebruiken, minder snel in het ziekenhuis worden opgenomen. Hetzelfde werd niet waargenomen bij patiënten die andere ontstekingsremmende medicatie gebruiken. De beschikbaarheid van biosimilaire versies van biologische behandelingen is een belangrijke stap voorwaarts geweest in het terugdringen van de kosten, waardoor de anti-TNF-behandeling betaalbaar en toegankelijk is als het onderzoek succesvol is.

'Het geobserveerde potentieel van anti-TNF geneesmiddelen heeft ons ertoe aangezet om een studie uit te voeren bij patiënten in de gemeenschapszorg om te zien of de behandeling met het anti-TNF geneesmiddel adalimumab de progressie naar ernstige of kritieke ziekte of dood bij COVID-19 patiënten vermindert,' zei Prof. Duncan Richards, Professor in Klinische Therapeutica aan de Universiteit van Oxford.

Foto Amstelveen
(Bron University of Oxford - 2020)

Prof. Duncan Richards in Klinische Therapeutica aan de Universiteit van Oxford


'Wij denken dat anti-TNF medicijnen een belangrijke behandeling kunnen zijn voor COVID-19 en zijn zeer dankbaar voor de steun van de COVID-19 Therapeutics Accelerator, die ons in staat zal stellen om erachter te komen. Ik wil ook Sandoz Ltd. bedanken voor de verstrekking van adalimumab. We kijken ook uit naar de samenwerking met Sensyne Health om aanvullende informatie over de klinische status van patiënten te verzamelen via hun app. Onder voorbehoud van de nodige goedkeuringen hopen we eind oktober te beginnen met het werven van patiënten.'

De studie zal worden geleverd door Hospital at Home teams rond de UK. Hospital at Home is een relatief nieuwe dienst, waarbij in het ziekenhuis gevestigde teams zich richten op de gemeenschap om complexere behandelingsinterventies te leveren en tegelijkertijd te voorkomen dat ze in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. Deze studie bevindt zich dus in een unieke niche tussen de bestaande nationale platform therapeutische studies PRINCIPLE (primaire zorg) en RECOVERY (ziekenhuizen).

Prof. Dan Lasserson, Professor van Scherpe Ambulante Zorg, Universiteit van Warwick die ook als clinicus in het Ziekenhuis bij de dienst van het Huis voor het Vertrouwen van de Stichting van de Ziekenhuizen NHS van de Universiteit van Oxford werkt, zei: 'Dit is de eerste medicijnproef die is ontworpen voor de Acute Hospital at Home services en het kon niet op een belangrijker moment komen. We moeten de beste behandelingen voor COVID-19 bepalen die kunnen worden gegeven aan oudere mensen met een zwakke gezondheid die in verzorgingstehuizen zitten of in hun eigen huis wonen. Deze subsidie van de COVID-19 Therapeutics Accelerator helpt ons niet alleen om te bepalen of anti-TNF medicijnen de resultaten kunnen verbeteren, maar de proef zelf zal de ontwikkeling van de acute ziekenhuisdiensten aan huis helpen.'


COVID19 Free to use animation video from We Are Covert on VimeoProfessor Adam Gordon, hoogleraar zorg voor ouderen aan de Universiteit van Nottingham, en consulent Geriatrician, zei: 'We hebben veel voorbeelden gezien, eerder in de COVID-pandemie, van oudere mensen in verzorgingstehuizen die benadeeld worden wat betreft de toegang tot behandelingen, alleen al vanwege hun woonplaats. Dit onderzoek is een opwindende kans om veelbelovende behandelingen open te stellen voor deze meest kwetsbare en ondergewaardeerde groep mensen. Het is een belangrijke stap voorwaarts omdat we onderzoeken hoe we COVID kunnen beheren, en meer in het algemeen hoe we onderzoek naar de zwakste ouderen kunnen brengen.' Oxford Hospital at Home Service krijgt steun van het Oxford NIHR Biomedical Research Centre.

De Universiteit van Oxford is voor het vierde achtereenvolgende jaar nummer 1 in de Times Higher Education World University Rankings geplaatst en de kern van dit succes is hun baanbrekende onderzoek en innovatie. Oxford is wereldberoemd om zijn uitmuntendheid op het gebied van onderzoek en de thuisbasis van enkele van de meest getalenteerde mensen uit de hele wereld. Ons werk helpt het leven van miljoenen mensen en lost problemen in de echte wereld op door middel van een enorm netwerk van partnerschappen en samenwerkingsverbanden. De breedte en de interdisciplinaire aard van ons onderzoek stimuleert fantasierijke en inventieve inzichten en oplossingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.