Bijgewerkt: 3 december 2023

Nieuwe regionale maatregelen om het coronavirus te beperken

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
18-09-2020

Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met 6 veiligheidsregio's maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en gaan in op zondag 20 september 2020 18:00 uur. De maatregelen zijn van toepassing op de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden. In deze 6 regio’s neemt het aantal besmettingen momenteel het hardst toe.

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2020)

Regionale maatregelen tegen het coronavirus


Overkoepelend zijn 3 maatregelen afgekondigd:
    • Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.

    • Er komt een verbod om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.    • Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor een publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties, waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers. Daarnaast nemen de 6 regio’s specifieke maatregelen per regio. Deze maatregelen gelden per 20 september 2020, 18.00 uur, in de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. (pdf 1 pagina)
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.