Bijgewerkt: 25 juli 2024

Nieuwe rotonde Van der Hooplaan-Lindenlaan officieel geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-11-2012

Op donderdagochtend 29 november 2012 opende John Levie wethouder verkeer (BBA) samen met de voorzitter van het wijkplatform Keizer Karelpark, Paul Stolwijk, de nieuwe rotonde aan de Van der Hooplaan-Lindenlaan. De nieuwe rotonde, medegefinancierd door de Stadsregio, is het eerste project uit het verkeersplan, dat gereed is. De gemeente investeert tot 2015 10 miljoen euro in het verder verbeteren van de verkeersveiligheid in Amstelveen.

vd hooplaan Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Wethouder Levie komt samen met de heren Stolwijk, Steur (bouwbedrijf KWS) en Hasebroek (Veilig Verkeer Nederland) in een antieke brandweerauto type Ford van de gemeente op de rotonde aan


Voor de opening kwam de wethouder samen met de heren Stolwijk, Steur (bouwbedrijf KWS) en Hasebroek (Veilig Verkeer Nederland) in een antieke brandweerauto van de gemeente op de rotonde aan. Vervolgens ‘knipten’ Levie en Stolwijk onder grote belangstelling van bewoners, winkeliers en andere genodigden het laatste deel van de beplanting op de rotonde in model. Daarmee was de rotonde officieel geopend.

vd hooplaan Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

John Levie en Paul Stolwijk knippen de 'vliegtuighaag' op de rotonde en beetje bij en de officiële opening van het nieuwe kruispunt is een feit


De ‘vliegtuighaag’ op de rotonde is een ontwerp van gemeentelijk landschapsarchitect Gauke Adamse. Zoals de wethouder in zijn openingswoorden uitlegde: “Een verwijzing naar de verbondenheid van Amstelveen met Schiphol en de historie van de luchtvaart. Straatnamen zoals Van der Hooplaan, Soerlaan, van Weerden Poelmanlaan en Van de Broekelaan herinneren ons aan die eerste periode van de luchtvaart en haar pioniers, zoals de roemruchte eerste KLM vlucht naar Batavia in 1924. Gezagvoerder Van der Hoop zou er met zijn Fokker VII–H-NACC 22 dagen over doen. Het werd een maand en 22 dagen.”

vd hooplaan Amstelveen
(Foto Air-Vision.nl - 2012)

Luchtfoto van de nieuwe rotonde van Amstelveen


Verder benadrukte wethouder Levie het belang van verkeersveiligheid in Amstelveen en de investeringen in verkeersveiligheid die de gemeente de komende jaren gaat doen. Hij bedankte alle betrokkenen voor de goede samenwerking, zoals het Wijkplatform, Connexxion, de Fietsersbond, de Winkeliersvereniging, Veilig Verkeer Nederland, KWS en de nutsbedrijven.

Wijkplatformvoorzitter Paul Stolwijk zei namens bewoners, blij te zijn met de mooie, nieuwe rotonde die de veiligheid in de buurt vergroot. De feestelijke opening werd afgesloten met koffie en oliebollen.

De kruising Van der Hooplaan/Lindenlaan was de gevaarlijkste kruising van Amstelveen, waar de meeste verkeersongelukken plaatsvonden. De nieuwe rotonde is een lang gekoesterde wens van het wijkplatform en bewoners.

Aannemer KWS legde de rotonde in de zomervakantie aan, zodat winkeliers, bewoners en het verkeer er zo min mogelijk last van hadden. De rotonde ging open voor alle verkeer half augustus, voor de scholen weer begonnen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.