Bijgewerkt: 8 mei 2024

Nieuwe stadsdichter van Amstelveen wordt gezocht!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-10-2023

Amstelveen gaat op zoek naar een nieuwe stadsdichter! Een creatieve geest met een hart voor dichten met een hart voor Amstelveen. Na het vertrek van de laatste stadsdichter, Matthijs den Hollander, is het tijd voor een nieuwe dichter die namens Amstelveen gedichten voordraagt.

De stadsdichter schrijft ongeveer een keer per maand een gedicht over Amstelveen en kan deze met verve voordragen bij bijzondere gebeurtenissen en evenementen. Een stem van de stad die altijd de juiste woorden weet te vinden. En natuurlijk moet de toekomstige stadsdichter niet bang zijn om voor een breed en talrijk publiek op te treden. Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst- en Cultuur: 'In Amstelveen staat de kunst en cultuur hoog in het vaandel en daarbij kan een stadsdichter niet ontbreken. De gemeenteraad van Amstelveen neemt het initiatief om weer een nieuwe stadsdichter te vinden. We zoeken iemand die zich namens Amstelveen in dichtvorm uitspreekt over Amstelveense zaken. Iemand die anderen weet te inspireren met woorden en daarbij de juiste toon weet te raken. Ben jij diegene? Geef je dan op!'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Matthijs den Hollander de Stadsdichter van Amstelveen schreeuwt zijn nieuwe gedicht met de titel: 'Kronenburgers' tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Amstelveen op 4 januari 2016 in het raadhuis

Aanmelden. Tot uiterlijk maandag 6 november 2023 kunnen Amstelveners zich aanmelden voor deze bijzondere positie door drie gedichten in te zenden waarvan in ieder geval twee een link hebben met Amstelveen. Uit alle inzendingen zal er een selectie worden gemaakt van veelbelovende dichters die zullen meedoen aan de feestelijke verkiezingsavond eind november. Onder deskundig oog van de jury wordt de staddichter bekendgemaakt. Dat is een oordeel samengesteld uit de publieksjury en een vakjury. Meer informatie is te vinden op amstelveen.nl/stadsdichter. Ook kan men zich daar meteen opgeven om mee te doen aan de verkiezing.

Stadsdichter Een stadsdichter of dorpsdichter is een dichter die door het bestuur van een gemeente wordt aangesteld om, meestal gedurende een in de tijd beperkte periode, gedichten te schrijven over die stad en gebeurtenissen die er plaatsvinden. De eerste Amstelveense stadsdichter was Koos Hagen die in 2009 werd aangesteld en is dit tot 2014 gebleven. Matthijs den Hollander heeft net als Koos Hagen een grote bijdrage geleverd bij speciale gelegenheden, alleen op een geheel andere wijze. Matthijs nam op 29 augustus 2021 afscheid als Stadsdichter van Amstelveen na 7 jaar actieve optredens.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.