Bijgewerkt: 29 juni 2022

Nieuwe telefooncellen voor Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-06-2009

Binnenkort plaatst KPN in Amstelveen twaalf nieuwe telefooncellen. Door in elke wijk in ieder geval één telefooncel te plaatsen blijft het voorzieningenniveau in Amstelveen gegarandeerd. De nieuwe telefooncellen zijn voorzien van geïntegreerde reclamepanelen.

KPN heeft van het ministerie van Economische Zaken toestemming gekregen om het aantal telefooncellen drastisch te verminderen, omdat het gebruik daarvan sterk is gedaald en de exploitatie niet meer rendabel is. Voor Amstelveen betekende dit dat er van de huidige 27 telefoontoestellen slechts 5 zouden overblijven. De gemeente vond dit aantal ontoereikend.

Joss Tabak, wethouder openbare ruimte:’Telefooncellen worden steeds minder gebruikt, ook in Amstelveen. Desondanks zijn wij van mening dat ze in Amstelveen behoren tot het standaard voorzieningenniveau. Ook in het geval van calamiteiten kunnen telefooncellen hun functie vervullen. We hebben er dan ook alles aan gedaan om het aantal telefooncellen te laten verhogen naar twaalf en dat is gelukkig gelukt’.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.