Bijgewerkt: 29 maart 2024

Nieuwe toekomstbeelden van Amstelveen zijn gepresenteerd

Nieuws -> Informatief

Bron: Herbert Raat
07-07-2019

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder schrijft erover op zijn weblog


Op de dag van de bouw heeft Rijkswaterstaat nieuwe toekomstbeelden gepresenteerd van Amstelveen. Mocht u daar niet geweest zijn dan kunt u ze hier nu zien. Het wordt steeds duidelijker hoe onze gemeente na 2025 er uit gaat zien rondom de A9. 

Foto Amstelveen
(Bron Rijkswaterstaat - 2019)

Artist impression van de verdiepte A9 ter hoogte van Amstelveen omstreeks 2025-2026


Verdiepte ligging. Volgend jaar gaat Rijkswaterstaat aan de slag met de verbreding van de A9. De gemeente investeert 40 miljoen euro aan bovenwettelijke maatregelen, zoals een verdiepte ligging, overkappingen en groene geluidschermen. De groene uitstraling van Amstelveen wordt hiermee nog meer versterkt. Als er bij de uitvoering tegenvallers ontstaan, dan zijn de kosten niet voor Amstelveen maar voor het Rijk. Dat geeft ons ook naar de toekomst toe de zekerheid dat we niet voor verrassingen komen te staan.



Dilemma’s. Voor dit project ben ik als bestuurder sinds 2010 verantwoordelijk. Niet altijd even makkelijk, wel veel interessante dilemma’s. Lees hier over de onderhandelingen met het Rijk, provincie en anderen. Het totale project kost 400 miljoen euro. Er komt een viaduct bij de Meander en overkappingen bij het Stadshart en het Oude Dorp. Het dak van de overkapping bij het Dorp kan worden ingericht met voet- en fietspaden, groen en speelruimte voor kinderen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.