Bijgewerkt: 2 december 2023

Nieuwe truc met infrarood foto van pinautomaat toetsen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
24-01-2016

Op woensdag 30 september 2015 werd de portemonnee van een 67-jarige vrouw gestolen in Boxtel (provincie Noord-Brabant) met een nieuwe truc. De vrouw deed boodschappen bij winkelcentrum Oosterhof en betaalde haar aankopen met haar pinpas. Toen het slachtoffer haar boodschappenkarretje terugbracht, werd ze aangesproken door twee jongemannen. Eenmaal thuis ontdekte de vrouw, dat ze haar portemonnee kwijt was. Op beelden van de supermarkt is achteraf goed te zien, hoe de dame slachtoffer is geworden van een slinks samenwerkingsverband.De beelden zijn gemaakt in een supermarkt in Boxtel. De mevrouw met de gele jas is het slachtoffer. Let op de jongen die schuin achter haar staat. Dat is EEN van de straks maar liefst 3 daders. Terwijl de vrouw staat te pinnen, wacht de jongen even rustig zijn kans af. Zodra ze weg is, lijkt het erop, alsof hij met zijn telefoon een foto maakt van de pinautomaat. Een nieuwe techniek, waarmee met een infrarood foto de ingetoetste pincode zichtbaar wordt. Overigens is dit door meerdere vingers op de toetsen te leggen eenvoudig te voorkomen. Want dan lichten in de foto alle toetsen op.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Een foto van een hand, gemaakt met een Thermal Vision Camera app op een smartphone. Op het door met de vingers gebruikte toetsenbord konden wij geen bruikbare foto's te maken, dus welke toets werd gebruikt, was niet zichtbaar geworden. Maar als je toevallig de correcte vier cijfers zou kunnen zien, dan zijn er 10.000 verschillende combinaties, qua volgorde en dat maakt het een beetje tijdrovend en bijna onmogelijk om binnen 1 minuut op het account in te loggen


Buiten zien we de jongen met twee anderen op het parkeerterrein lopen. Zodra bovenin beeld het slachtoffer haar winkelwagen terugbrengt, lopen er twee achter haar aan en houden haar aan de praat. Het meisje loopt naar de auto van het slachtoffer en pakt haar tas. Binnen no-time is de rekening van het slachtoffer leeggehaald. Wie zijn dit?Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.