Bijgewerkt: 19 mei 2024

Nieuwe website beleefamstelveen.nl wordt gelanceerd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-06-2020

Op 1 juli 2020 lanceert de gemeente Amstelveen de nieuwe website beleefamstelveen.nl. Deze website is onderdeel van het (stads)Promotieplan van de gemeente. Het platform biedt een podium voor al het mooie aanbod van Amstelveen op het gebied van toerisme, sport, cultuur, recreatie, horeca en winkelen. Prominent onderdeel is de Uitagenda, waarin per dag of periode te zien is wat er te doen is in de stad. Daarnaast is er ruimte voor lokale initiatieven van organisaties en ondernemers.

Op pad in eigen stad. De uitvoering van het stadspromotieplan vindt plaats in fases. Voorlopig richt de gemeente zich vooral op de inwoners. De afgelopen maanden was iedereen vanwege de coronamaatregelen vooral aan huis gebonden. Langzamerhand is er vanwege de versoepeling van de maatregelen weer meer mogelijk. Musea, bioscopen en theaters, restaurants en culturele instellingen zijn weer open met in acht neming van de 1,5 meter afstand. Veel mensen blijven deze zomer in Nederland, maar willen wel graag op pad en weer dingen ondernemen. Daarom wil de gemeente activiteiten in Amstelveen actief onder de aandacht brengen via de website beleefamstelveen.nl. De website zet de verschillende ondernemers en instellingen, van restaurant tot bowlingbaan en museum tot speelboerderij in de etalage en biedt inspiratie aan inwoners van Amstelveen om deze zomer de stad te (her)ontdekken.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Vlnr.: Wim Beckers oud-burgerraadsman van Amstelveen namens PvdA-Amstelveen, Darshan Sloot directeur van de Ondernemersvereniging Amstelveen, Jill Mos communicatie van P60, Harmen van Steenhoven raadslid van D66-Amstelveen, Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur, Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken, Quirine Muntz hoofd marketing van Schouwburg Amstelveen, Anneke van Dijk voorzitter van de Vereniging Amstelveense Detailhandel, Mariska Netjes eigenaresse van Grand Hotel Amstelveen en Nationaal Tenniscentrum en Remco Snoek raadslid van VVD-Amstelveen houden ansichtkaarten vast met het nieuwe logo van de website in de filmzaal van de schouwburg


Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken: 'Met het nieuwe platform beleefamstelveen.nl kunnen we Amstelveen en onze 250 partners beter op de kaart zetten. De Klankbordgroep Stadspromotie en al onze partners in Amstelveen wil ik bedanken voor het meedenken hierover en voor de invulling van de website met teksten en foto’s. Samen laten we zien wat voor moois Amstelveen te bieden heeft. Ik vind het ontzettend belangrijk om onze culturele en sportinstellingen, onze horeca, winkeliers en ondernemers na een moeilijke tijd, te blijven helpen. Het Promotieplan heeft als belangrijk doel bij te dragen aan herstel en het versterking en ondersteuning van de lokale economie als gevolg van de coronacrisis. Met de nieuwe website kunnen we het unieke kwalitatief hoogwaardige aanbod op het gebied van toerisme, recreatie, sport en cultuur nog beter onder de aandacht brengen. Juist nu.'

Beleef Amstelveen.nl. De platform beleefamstelveen.nl, waar ook social media kanalen onderdeel van zijn, is bedoeld als platform om te informeren en vooral te inspireren over het veelzijdige en verrassende aanbod van Amstelveen. Op de verschillende terreinen laat de website highlights en de bijzondere pareltjes van de stad zien. Het doel is om Amstelveners en de bewoners van de regio te interesseren om op ontdekkingstocht te gaan in Amstelveen. Hoe bijzonder zijn de heemparken, het diverse aanbod aan cultuur en horeca en verschillende fiets- en wandelroutes door Amstelveen en het buitengebied. Vanaf 1 juli is het aanbod van 250 organisaties en ondernemers op de website te zien en de komende maanden zullen ook de verschillende wandel- en fietsroutes op de website geplaatst worden.

Uitagenda. Een belangrijk onderdeel van Beleef Amstelveen.nl is de Uitagenda. Culturele en recreatieve instellingen kunnen hun aanbod rechtstreeks ontsluiten op de website van beleefamstelveen.nl. Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur: 'Amstelveen is één groot podium, waarop alle facetten van kunst en cultuur ruim vertegenwoordigd zijn. Met de Uitagenda kunnen wij het hoogwaardige culturele aanbod in Amstelveen voor het eerst samenbrengen in één overzicht. De samenwerking met de ondernemers en instellingen is hierbij erg belangrijk. Door deze samenwerking kunnen wij een zo volledig mogelijk aanbod aanbieden aan de inwoners van Amstelveen. We hopen dat Amstelveners hier goed gebruik van gaan maken en zich laten inspireren om de kunst en cultuur in hun eigen stad te verkennen.' Meer weten? Kijk dan vanaf 1 juli 2020 op www.beleefamstelveen.nl en doe inspiratie op!

PS: Wethouder Gordon geeft nog uitleg: 'De promotiewebsite wordt nu onder de titel 'Beleefamstelveen.nl' genoemd, want dat past beter in deze corona tijd, waarin we onze aandacht lokaal richten op onze eigen inwoners en ondernemers. De hoofdsite 'visitamstelveen.com' (dezelfde site) gaan we pas onder de aandacht brengen als ook de toeristen en internationale bezoekers weer komen. Dan zullen ook de Engelse vertalingen beschikbaar komen. Naar verwachting pas in het najaar van 2020, afhankelijk van het coronavirus activiteit.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.