Bijgewerkt: 25 juni 2024

Nieuwe website politie : Overvallers gezocht

Nieuws ->

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
09-07-2008

De politie Amsterdam-Amstelland heeft het internet ingezet in de strijd tegen overvallers. Vanmorgen (woensdag 9 juli 2008) is er een speciale website geactiveerd: www.overvallersgezocht.nl  Op deze site zijn foto- en videobeelden van overvallers en overvallen te zien, gemaakt door beveiligingscamera’s van de betrokken ondernemers.

De politie Amsterdam-Amstelland gaat ervan uit dat de nieuwe site tips zal opleveren, op basis waarvan overvallers kunnen worden aangehouden en overvallen kunnen worden opgelost.

Welten Amstelveen
(Politie Amsterdam-Amstelland - 2008)

Hoofdcommissaris van de politie Amsterdam-Amstelland drs. Bernard J. A. M. Welten


Volgens hoofdcommissaris Bernard Welten is de nieuwe website het begin van een nieuwe ontwikkeling, waarbij het internet en burgers vaker worden ingezet om misdrijven op te lossen. Welten: “Het internet wordt voor vele doeleinden gebruikt en is ook een prima middel voor de opsporing. Het voegt een extra dimensie aan het politiewerk toe en zal in de toekomst beslist nog allerlei andere mogelijkheden bieden. Want als het voor overvallen kan, dan kan het ook voor andere misdrijven”.

De internetsite is een product van het Kernteam Overvallen, dat hoofdcommissaris Bernard Welten in maart j.l. heeft ingesteld om nieuwe wegen te bewandelen in de strijd tegen het stijgende aantal overvallen. Voor de website worden overigens de bestaande regels voor de landelijke opsporingsberichtgeving gebruikt. Eén en ander is in overleg met het Openbaar Ministerie tot stand gekomen. Op de site bestaat ook de mogelijkheid om een RSS-feed aan te vragen.

Er zijn drie manieren om tips en informatie door te geven:

1. Rechtstreeks bellen via 020-5593600 (Regionaal Service Centrum van de politie Amsterdam-Amstelland)

2. Via een tipformulier dat onder de desbetreffende zaak staat.

3. Anoniem via de meldlijn M 0800-7000.

De politie Amsterdam-Amstelland roept ondernemers op om hun bedrijven van betere beveiligingscamera’s te voorzien, en ze op plaatsen te hangen die in het geval van een overval het beste beeld opleveren. De afgelopen periode zijn de buurtregisseurs bij ondernemers langs geweest om hen hierover van tips te voorzien. Er wordt daarbij nauw samengewerkt met het Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam (PCA). Het PCA kan ondernemers ook adviseren over het verkrijgen van subsidies voor een betere beveiliging.

De website www.overvallersgezocht.nl  is ook te benaderen via de algemene website van de politie Amsterdam-Amstelland: www.politie-amsterdam-amstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.