Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Nieuwjaarscantates uit Bachs Weihnachtsoratorium in de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
23-12-2014

Zondag 4 januari 2015 wordt een nieuwjaarsconcert gehouden in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Koor en orkest van het Bach Ensemble Amsterdam laten twee cantates uit het Weinachtsoratorium van Johann Sebastian Bach (1685-1750) horen. Voor deze feestelijke muziek is het orkest uitgebreid met pauken, trompetten, hobo's en fagotten. Aanvang 20.15 uur.

Foto Amstelveen
(Foto Freek de Vries - 2014)

Op zondag 2 november 2014 vond het derde concert in het nog jonge bestaan van Bach Ensemble Amsterdam in de Kruiskerk van Amstelveen plaats


De entree is € 12,50; CJP-ers en studenten betalen € 5,-. Er is geen pauze, na afloop is er onder het genot van een (gratis) drankje gelegenheid om alle aanwezigen gelukkig nieuwjaar te wensen. Kaarten kunnen vooraf gereserveerd worden op  concert@kruiskerk-amstelveen.nl . Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl .

Het hele oratorium bestaat uit zes cantates voor de kersttijd. Tijdens dit concert worden twee cantates uitgevoerd: de cantate voor de eerste zondag van het  nieuwe jaar en de cantate voor Driekoningen. Het Bach Ensemble Amsterdam bestaat inmiddels twee jaar. Het stelt zich ten doel de muziek van Bach op authentieke wijze op 'moderne' instrumenten uit te voeren. Orkest en koor bestaan uit goed geschoolde amateurmusici die onder professionele begeleiding een hoog uitvoeringsniveau weten te bereiken. De solisten zijn Titia van Heyst sopraan, Marleene Goldstein alt, Falco van Loon tenor en Michiel Meijer is de solist in de baspartijen. Paulien Kostense heeft de muzikale leiding.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.