Bijgewerkt: 30 juni 2022

Nieuwjaarsreceptie van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Amstelveen
09-01-2017

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Amstelveen organiseert een nieuwjaarsreceptie op vrijdag 13 januari 2017 in Wijkcentrum Westend. U bent hierbij van harte uitgenodigd om onder het genot van een diner elkaar de beste wensen over te brengen. Ook uw kinderen, kleinkinderen, buren en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie zal informatie en literatuur van de Gemeenschap beschikbaar worden gesteld. Daarnaast geeft het de gelegenheid om gesprekken aan te knopen met leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Belangrijke informatie: datum: vrijdag 13 januari 2017 inloop: 18:15, start programma: 18:45, diner: 19:30. Adres: Wijkcentrum Westend Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen

Zowel toegang als het diner is gratis. Ten behoeve van onze voorbereidingen stellen wij het op prijs, als u zich aanmeldt via e-mail: ateeq@esseph.nl  of telefonisch: 06-14342103. Wij hopen u vrijdag 13 januari te mogen begroeten. Met vriendelijke groet, Mahmood Altaf, voorzitter Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2017)

Mirzā Ghulām Ahmad (1835 - 1908) Indiase religieuze leider en de stichter van de Ahmadiyya Beweging in de islam. Ghulam Ahmad was een productief auteur en schreef meer dan 90 boeken over verschillende religieuze, theologische en morele onderwerpen


De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is een islamitische gemeenschap die werd gesticht door Mirza Ghulam Ahmad, die leefde van 1835 tot 1908. De leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap geloven, dat hun stichter de Messias en de Mahdi is, die door de profeet Mohammed werd voorspeld. Omdat ze ook geloven, dat hij een profeet is, worden ze door vele andere moslims beschouwd als kafirs (ongelovigen), wat geleid heeft tot zware vervolgingen van de ahmadi's en schendingen van hun mensenrechten. Nochtans is de leuze van de gemeenschap: Liefde voor iedereen, haat voor niemand.

Nederland telt rond de 1500 ahmadi-moslims. De meesten zijn van Pakistaanse afkomst. De gemeenschap heeft centra in Den Haag en Nunspeet. In Den Haag werd de eerste moskee van Nederland gebouwd: de Mobarakmoskee. Daarna werd in Nunspeet een moskee in gebruik genomen, namelijk de Bait-un-Noer, wat het huis van licht betekent. Hoewel de moskee in Nunspeet later werd gebouwd was daar al het missiecentrum van de Ahmadyya Moslim Gemeenschap Nederland. Onlangs is er een stuk land gekocht in Amsterdam, waar al een aantal gebouwen stonden. Die worden nu als moskee gebruikt, onder de naam Bait-ul-Mahmood. (Bron: Wikipedia).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.