Bijgewerkt: 21 september 2021

Nog 41.000 euro beschikbaar voor energiebesparende maatregelen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-01-2010

In de eerste vier en een halve maand van de nieuwe regeling energiebesparende maatregelen heeft de gemeente 9.000 euro aan subsidies toegekend aan Amstelveense burgers. De gemeente heeft nog ruim 41.000 euro in kas om energiebewuste huiseigenaren te steunen bij hun woningverbetering. De regeling eindigt uiterlijk 31 augustus 2010.

Meest populaire bestelde maatregel is HR++ glas met elf aanvragen voor in totaal 195 m² glas. Naast HR++ glas verstrekte de gemeente acht keer financiële steun voor wand- en dakisolatie, één keer voor zonnepanelen en één keer voor een zonneboiler. Sommige Amstelveners combineren meerdere maatregelen in één aanvraag. De gemeente moest een aantal aanvragen afwijzen omdat niet aan de gevraagde criteria werd voldaan.

Met name bij het aanschaffen van HR++ glas wordt onvoldoende rekening gehouden met de isolerende U-waarde van maximaal 1,2. Bij een paar aanvragen heeft de gemeente om aanvullende informatie over de onderbouwing van de factuur gevraagd. De gemeente benadrukt het belang om de subsidieaanvraag volledig en volgens de voorwaarden in te vullen. Dit verhoogt de kans op subsidietoekenning.

Wethouder Groot nodigt Amstelveense burgers uit om een woningaanpassing te overwegen, die enerzijds bijdraagt aan het verlagen van hun energielasten en tegelijkertijd het klimaat helpt te verbeteren. “De gemeente heeft nog ruim 40.000 euro in kas om de energievriendelijke investeringen te verlichten. De gemeente hoopt dat de beslissing naar comfortverhoging en lastenverlichting voor haar burgers hiermee een stap dichterbij komt”. Voor meer informatie over het aanvragen van subsidies en de voorwaarden, kijk op de website van de gemeente: Subsidie energiebesparende maatregelenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.